Det brittiska investerings- och handelsföretaget Hargreaves Lansdown PLC (LON: HL) publicerade idag ett meddelande om sitt kommande årsstämma. Mötet kommer att äga rum på The Bristol Hotel, Prince Street, Bristol BS1 4QF fredagen den 15 oktober 2021 kl. 11.00.

Beslutet som ska läggas till omröstning inkluderar valet av Adrian Collins och Penny James.

Adrian Collins

Således, Resolution fjorton föreslår att man väljer Adrian Collins som en styrelseledamot, som har utsetts sedan den senaste årsstämman går i pension i enlighet med artikel 82 i bolagets bolagsordning och som, då han är berättigad, erbjuder sig till val som icke-verkställande direktör i bolaget.

Adrian Collins har arbetat i fondförvaltningsverksamheten i över 45 år, senast på Liontrust Asset Management där han fungerade som ordförande från 2009 till 2019. Under denna period övervakade han en förändring i verksamheten, bredde dess investerings- och distributionskapacitet och åtaganden många förvärv.

Mr Collins har stor erfarenhet inom fondförvaltning och angränsande sektorer med att ha haft högre roller på Gartmore, Trustnet (som han var med och grundade), Jupiter, Bestinvest och Lazard Investors. Han är en erfaren icke-verkställande direktör.

Penny James

Upplösning Femton föreslår att man väljer Penny James som styrelseledamot, som har utsetts sedan förra årsstämman går i pension i enlighet med artikel 82 i bolagets bolagsordning och som, då han är berättigad, erbjuder sig att välja som icke-verkställande direktör i bolaget.

Penny James ger omfattande erfarenhet av finansiella tjänster med starka ledaregenskaper, finansiella och riskkunskaper, strategiskt tänkande och kulturell anpassning. Sedan maj 2019 har Penny varit verkställande direktör för Direct Line Insurance Group plc, efter att han gått in i november 2017 som finansdirektör.

Hon har tidigare haft ett antal roller på Prudential plc, inklusive Group Chief Risk Officer och Director of Group Finance. Innan dess var hon Group CFO på Omega Insurance Holdings Limited och CFO, UK General Insurance, på Zurich Financial Services. Hon var tidigare icke-verkställande direktör för Admiral Group plc från 2015 till 2017.

Hargreaves Lansdowns styrelseledamöter anser att besluten ligger i aktieägarnas intressen som helhet och rekommenderar därför enhälligt att aktieägarna röstar för besluten.Source link