Hargreaves Lansdown-direktör Andrea Blance utses till Aviva BoD


Det brittiska investerings- och onlinehandelsföretaget Hargreaves Lansdown PLC (LON:HL) bekräftar att Andrea Blance, Non-Executive Director för Hargreaves Lansdown, har utsetts till styrelsen för Aviva plc som en oberoende icke-exekutiv styrelseledamot. Hennes förordnande gäller från och med idag den 21 februari 2022.

Andrea Blance

Andrea Blance kommer att bli medlem i revisionskommittén, nominerings- och styrningskommittén, riskkommittén och ersättningskommittén.

Ms Blance utsågs till styrelsen för Hargreaves Lansdown i september 2020. Hon har lång erfarenhet av styrelse och finansiella tjänster efter att ha tillbringat sin ledande karriär på Legal & General Group plc, där hon var medlem av koncernledningen och innehade en mängd olika seniora ledarroller inklusive ekonomi, risk och reglering, marknadsföring och strategi.

Hennes tidigare icke-verkställande roller inkluderar Risk Committee-ordförande på Scottish Widows (Lloyds Banking Groups Insurance Division), Senior Independent Director och revisionskommittéordförande på ReAssure Group plc och medlem av William & Glyns styrelse före börsintroduktionen.Source link