Hang Seng Index skjuter i höjden på Alibaba och Baidu Boosting Tech Outlook och aktiverar risk

[ad_1]

Hang Seng, HSI, AUD, NZD, NOK, USD, JPY, CHF Råolja- Talking Points

  • Hang Seng-indexet rusade upp idag på bättre än väntat försäljningssiffror
  • APAC-aktier går högre över hela regionen liksom tillväxtrelaterade valutor
  • Räntorna på statskassan sjunker men kärn-PCE framåt kan förändra det

Hongkongs Hang Seng-index (HSI) gick över 3 % högre idag efter att Alibaba och Baidu rapporterat solida försäljningssiffror över prognoserna.

Resten av APAC-aktieindexen var till viss del gröna. Trots den rosa stämningen pekar terminer på en trög start på Wall Street framåt.

Positiv riskaptit ledde till uppgångar för Aussie, Kiwi och norska kronan. Inte överraskande var den amerikanska dollarn, japanska yenen och schweiziska franc underpresterande under den asiatiska sessionen.

Statsobligationer fortsätter att stiga i pris när deras räntor faller. 10-årssedeln ger nu en avkastning på 2,75%, långt från 3,20% tidigare denna månad. Detta har spelat en roll i att undergräva USD förutom svängningar i sentimentet.

Det positiva risksentimentet från Kina lyfte det mesta av råvarukomplexet. Även om guldet bara var något högre, handlades nära 1 854 USD per uns.

Råolja hade redan samlats under den nordamerikanska sessionen med WTI-terminskontraktet som överskred 114 USD och Brent-kontraktet ligger på cirka 117,50 USD.

I går tillkännagav den brittiska regeringen en oväntad skatt på olje- och gasbolagens överdrivna vinster. Intäkterna kommer att användas för en engångsbetalning på £650 till låginkomsttagare.

Framöver kommer fokus att ligga på publiceringen av Federal Reserves föredragna inflationsmått, USA kärn PCE-prisindex.

Andra uppgifter från USA kommer att inkludera personlig inkomst och utgifter, grossistlager och University of Michigan konsumentsentiment

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

HANG SENG INDEX Teknisk analys

Hang Seng-indexet såg ut att bryta det senaste intervallet men stannade vid 55-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA).

Ytterligare motstånd kan erbjudas vid de senaste topparna 21202 och 21595. Där ovanför kan en motståndszon vara på 22400 – 22660, runt apriltoppen på 22535.

På minussidan kan stödet ligga på de tidigare bottennivåerna 19816, 19063 och 18134.

Hang Seng Index skjuter i höjden på Alibaba och Baidu Boosting Tech Outlook och aktiverar risk

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link