Hang Seng -index högre när risken aktiveras men AUD/USD kan inte få ett bud. Vart ska man härifrån?

[ad_1]

Hang Seng Index, Nikkei 225, WTI råolja, AUD/USD – Talking Points

Asiatiska aktier trotsade USA: s ledning och flyttade högre på optimistiska nyheter om att USA: s president Biden och Kinas president Xi Jinping hade pratat i telefon i 90 minuter. Vita husets tjänstemän och kinesiska statsmedier rapporterade båda att samtalen i huvudsak var en bra början, men ingenting hade kommit överens om. De båda uttryckte en önskan att ha pågående samtal med luftfrågor och hitta gemensam grund. De talade senast i februari.

Hongkongs Hang Seng Index (HSI) ochJapans Nikkei 225 hade båda utmärkta sessioner eftersom risktillgångar i allmänhet rörde sig högre. Kinesiska teknikaktier hade också en stark dag efter att lokala tillsynsmyndigheter gav viss tydlighet kring regeländringar för spelbolag. De var inte så allvarliga som förväntat.

AUD/JPY och NZD/JPY, som betraktades som riskappetitklockare, fann fastare fot då känslan förbättrades under dagen. Detta drag återspeglade bara gårdagens förluster och ytterligare positiva nyheter kommer att behövas för att lyfta båda korsen över de senaste topparna. AUD/USD kunde inte få dragkraft eftersom det finns två stora alternativa utgångar idag på 0,7350 och 0,7400 som höll valutan instängd i intervallet.

Råoljan sjönk lägre i USA men hade en positiv dag i Asien eftersom leveransbegränsningarna övervägde Kinas tillkännagivande om strategisk reservförsäljning. Orkanens Idas inverkan på anläggningar till havs kan vara värre än förväntat och kan potentiellt minska den totala produktionen. Det högre oljepriset hjälpte EUR/NOK att sänka sig.

Ser vi framåt finns det kanadensiska jobbdata och amerikanskt PPI som kommer ut senare idag.

AUD/USD Teknisk analys

AUD/USD har dragit sig tillbaka från de senaste topparna och har konsoliderat sig i slutet av veckan. På ovansidan finns potentiellt trendlinjeresistens vid 0,76060, och sedan en möjlig barriär vid den senaste höjden på 0,7478.

På nackdelen ligger det 21-dagars enkla glidande medeltalet (SMA) på 0,7310 och brytningspunkten vid 0,7290 kan ge ett visst stöd före lägsta augusti på 0,7106.

Hang Seng -index högre när risken aktiveras men AUD/USD kan inte få ett bud.  Vart ska man härifrån?

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link