Guldpriset misslyckas med att tjäna pengar på US Dollar Slide Post CPI som Fed Speakers Hit the Wires

[ad_1]

GULD, XAU/USD, US Dollar, JPY, Fed, Kashkari, Evans, Råolja – Talking Points

  • Guldpriset kämpade för att göra framsteg mot en fallande US-dollar
  • APAC eget kapitals tog Wall Street signaler till högre mark på mjuk amerikansk KPI
  • Alla ögon på USA PPI framåt. Wsjuk XAU/USD dra nytta av en ömtålig USA Dollar?

Guldpriset sjönk i dag, trots en försvagad US-dollar som såg att de flesta andra råvaror rally. Det handlas nära 1 785 USD per uns. Detta tillskrivs en uppgång i realräntorna efter amerikanska inflationsdata.

Marknadens reaktion på USA:s KPI var att köpa risk över alla tillgångsklasser. Aktier, råvaror och tillväxtrelaterade valutor fick ett uppsving samtidigt som obligationer och valutor med defensiva egenskaper såldes.

Ett undantag från det senare var de Japanska yen, vrålade det högre på uppfattningen att amerikanska räntorna skulle vara på väg söderut. Räntorna sjönk till en början på den amerikanska KPI-releasen, men språket från två Fed-talare vände rörelserna.

Treasury-marknaden verkar erkänna en mycket hökaktig Fed, medan aktiekurserna tycks återspegla slutet på aggressiva räntehöjningar. Den 2:e 10:e delen av avkastningskurvan förblir inverterad nära 20 år

För att sammanfatta, skrivs den amerikanska KPI ut på 8,5 % på årsbasis till slutet av juli istället för 8,7 % prognos och 9,1 % tidigare. USA:s kärn-KPI var samma som föregående månad på 5,9 %, men lägre än 6,1 % förväntat.

Federal Reserve Bank of MinneapolisPresident Neel Kashkari sa att tanken att en räntesänkning är möjlig nästa år är orealistisk med inflationen där den är.

Hans kommentarer fick stödförbi Federal Reserve Bank of Chicago PresidentCharles Evans när han sa att han ser räntorna stiga in i slutet av året och nästa år.

Uppsvinget till Wall Street tog Nasdaq 2,89% högre. Alla de stora aktieindexen i APAC ligger på 1 – 2 % som ett resultat av det positiva försprånget.

Råolja har behållit sina uppgångar, trots US Energy Information Administration data som visade att amerikanska oljelagren steg med 5,5 miljoner fat förra veckan, mycket mer än 73k prognosen.

WTI-terminskontraktet är nära USD 91,60 fat medan Brent-kontraktet är en touch över USD 97 fat.

På andra ställen idag släppte Peoples Bank of China (PBOC) en rapport som varnar för inflationsrisker för den kinesiska ekonomin. De ser inflationen förmörka 3 % 2022 mot gårdagens tryck på 2,7 %, en 2-års högsta nivå.

Efter reaktionen på USA:s KPI kan amerikanska PPI som kommer ut senare idag ge lite fyrverkerier. San Franciscos Fed-president Mary Daly är också på grund av att dyka upp på Bloomberg television.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

GULD MOT US 10-ÅRS REAL AVKASTNING OCH USD (DXY) INDEX

Guldpriset misslyckas med att tjäna pengar på US Dollar Slide Post CPI som Fed Speakers Hit the Wires

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link