Goldman Sachs VD Roger Bartlett går till krypto, går med i Coinbase för att leda Operations


FNG har fått reda på att Goldman Sachs mångårige verkställande direktör och verkställande direktör Roger Bartlett har lämnat banken och anslutit sig till kryptohandelsplattformen Coinbase (NASDAQ:COIN) som Vice President och Global Head of Financial Operations.

Roger Bartlett hade arbetat på Goldman Sachs i 16 år och började 2005 som junior vicepresident – ​​EMEA Head of Clearing Operations i London. 2016 flyttade han till New York som Managing Director – Global Head of Operations for Equities, och 2020 befordrades han till Managing Director – Global Co-Head of Operations for Global Markets.

Följande inlägg på sociala medier skickades ut i morse av Mr. Bartlett:

Efter 16 år på Goldman Sachs är det dags att omfamna kryptoekonomin, det gläder mig att meddela att jag nästa vecka kommer att gå med i #Coinbase för att driva Global Financial Operations.

Jag vill ta en stund för att tacka alla fantastiska människor jag har arbetat med på Goldman Sachs, det har varit ett verkligt privilegium att få arbeta tillsammans med dig, jag har lärt mig och utvecklats mer än jag någonsin trodde var möjligt… men nu är det dags att ta den erfarenheten och följ min passion för att möjliggöra nästa generations kryptoekonomi. Det inspirerande syftet ledde uppdraget att skapa ekonomisk frihet i världen, i ett kundförst, automationsförsta tillvägagångssätt är en gång i livet möjlighet att vara med och bygga nästa steg i den digitala utvecklingen …

Jag är otroligt glad över att samarbeta med Alesia Haas, Emilie Choi, Greg Tusar & Brett Tejpaul för att bilda ett team i världsklass och hjälpa våra kunder att ta till sig möjligheter som digitala tillgångar och dess ekosystem erbjuder.Source link