Genesis Global samlar in $200 miljoner under ledning av Tiger, Accel, GV


Leverantören av finansiell apputvecklingsplattform Genesis Global har tillkännagett en ny finansieringsrunda på 200 miljoner dollar, ledd av Tiger Global Management, med deltagande från Accel, GV (tidigare Google Ventures), Illuminate Financial, Insight Partners, Salesforce Ventures och Tribeca Early Stage Partners.

Finansieringen kommer att användas för att utöka Genesis-plattformen, utvecklargemenskapen och företagets “buy-to-build”-modell. Denna innovativa modell ökar operativ effektivitet och stärker globala IT-team genom att förse dem med en plattform som hjälper dem att effektivisera och accelerera utvecklingen av mjukvaruapplikationer, systemintegrationer och anpassning av tredjepartsteknologiska lösningar.

Genesis vd Stephen Murphy sa:

“Genesis-plattformen är redan betrodd av ledande institutioner från Citi, som också är en strategisk investerare från tidigare finansieringsomgångar, och ING till Alliance Bernstein och B3 för att påskynda innovation och påskynda leveransen av specialbyggda finansmarknadsapplikationer. Vi har arbetat hårt för att bli centrala för IT-leveranser över finansiella marknader, och vi ökar vårt fokus på och engagemang för vår växande utvecklargemenskap. Under de kommande månaderna, och med denna nya finansiering, förväntar vi oss att ta med tusentals nya utvecklare och stödja dem i deras köp-till-bygg-resa samtidigt som vi fortsätter att utöka vårt globala nätverk av institutionella partners.”

Genesis-plattformen integreras sömlöst och snabbt med ett företags tekniska ekosystem, vilket kompenserar behovet av att investera resurser i nya system. Det unika Genesis buy-to-build-metoden gör det möjligt för företag att distribuera applikationer med snabbhet och skala, vilket skapar en strategisk fördel genom snabb teknikutveckling.

“Uppkomsten av lågkodsutveckling som en central del av varje IT-stack är obestridlig – marknaden förutspås nå 21 miljarder dollar till 2022 – men vad Genesis representerar är helt klart nästa generations väg med låg kod/ingen kod framåt för de högst komplexa, mycket reglerade och extremt värdefulla finansiella marknader, säger John Curtius, partner på Tiger Global. “Genesis har en dokumenterad meritlista när det gäller att bygga hållbara, klassens bästa lösningar med låg kod/no-kod, vilket gör dem till det perfekta komplementet till vår spännande portfölj av investeringar. Vi ser fram emot att stödja Genesis när det fortsätter att gå från styrka till styrka.”

“Stora finansinstitutioner kämpar för att skala sina interna IT-team samtidigt som de går över till moderna mjukvarubaserade processer”, säger Jonathan Rosenbaum, VD på Insight Partners. “Genesis insåg omfattningen av detta problem och byggde en banbrytande plattform med låg kod/ingen kod för finansiella institutioner som i grunden förändrar sättet de utvecklar nya applikationer på. Vi på Insight är säkra på företagets förmåga att göra en enorm inverkan för sina kunder, och vi är mycket glada över att samarbeta med hela Genesis-teamet när de fortsätter på vägen mot exponentiell tillväxt.”

I år har företaget sett en betydande fart, tredubblat storleken på verksamheten och det totala antalet anställda, samt utökat utbudet av kunder i världsklass som optimerar sin verksamhet på Genesis plattform. Ännu viktigare är att företaget har sett ett ökat intresse från kunder för att anta buy-to-build-modellen: att bygga sina egna innovativa lösningar internt med hjälp av Genesis-teknologi, vilket ytterligare driver den strategiska riktningen att fördubbla Genesis-utvecklargemenskapen.

“Stora finansiella institutioner står inför en allt mer konkurrensutsatt marknad, större regulatorisk tillsyn och ökande användarkrav”, säger Andrei Brasoveanu, partner på Accel. “Med sin nästa generations plattform för låg kod/no-kod, gör Genesis-teamet det möjligt för finansinstitutioner att snabbt och kostnadseffektivt bygga sina egna applikationer internt och övervinna de komplexa utmaningar som traditionella leverantörer utgör. Genesis är nu en central del av många företags teknikstrategier och teamet har sett en imponerande fart under det senaste året. Vi ser fram emot att se vad Genesis åstadkommer härnäst!”

Världens ledande finansiella institutioner “buy-to-build” med Genesis för att driva applikationsutveckling på veckor, inte år. Genesis-plattformen driver applikationsutveckling med den hastighet, prestanda och flexibilitet som dagens finansiella institutioner behöver för att få en varaktig konkurrensfördel. Med mycket komponerbara och anpassningsbara komponenter kan finansmarknadsorganisationer påskynda innovation idag samtidigt som de skalar för morgondagen. Strategiskt uppbackad av Citi och betrodd av B3, ING och London Clearinghouse, har Genesis globala kontor i New York (HQ), Miami, London, São Paulo och Dublin, Irland.Source link