FXVC-operatören Finteractive Ltd bötfällt 100 000 €, avsäger sig CySEC-licens


Cyperns finansregulator CySEC har meddelat att de nått en uppgörelse med Finteractive Ltd om böter på €100 000. Finteractive driver varumärket FXVC retail FX broker, på webbplatsen fxvc.eu.

CySEC sa att förlikningen är för möjlig överträdelse av Finteractive av lagen om investeringstjänster och aktiviteter och reglerade marknader från 2017. Mer specifikt omfattar utredningen för vilken förlikningen träffades perioden 1.8.2019 till 28.2.2021 och involverade bedömning av Företagets efterlevnad av artikel 22.1 i lagen vad gäller tillståndsvillkoret i artikel 17.2 i lagen, angående de organisatoriska krav som en CIF måste uppfylla.

FXVC var en av en handfull CySEC-licensierade mäklare som 2021 förbjöds att erbjuda CFD:er i Storbritannien. Storbritanniens FCA uppgav då att FXVC använde en mängd olika olämpliga tekniker, inklusive vilseledande finansiella kampanjer som verkade erbjuda konsumenter möjligheten att köpa aktier i ett välkänt företag och misslyckades med att nämna att de faktiskt marknadsförde CFD.

Separat har FXVC meddelat på sin EU-webbplats (se hela texten nedan) att de frivilligt har avsagt sig sin CySEC-licens, även om den cypriotiska tillsynsmyndigheten fortfarande visar dem som “Under granskning för frivilligt avstående av auktorisationen.” FXVC-varumärket fortsätter att verka offshore på webbplatsen fxvc.com, som en enhet från Seychellerna.

FXVC:s fullständiga anteckning på sin fxvc.eu-webbplats (som nu omdirigerar till news.fxvc.com) lyder som följer:


VIKTIGT MEDDELANDE

AVSÄKANDE AV AUKTORISERING

Vi vill informera dig om att FXVC på eget initiativ hade beslutat att avsäga sig sin CIF-licens med behörighetsnummer 238/14 från och med den 20 januari 2022 och efter kommunikation med sina befintliga kunder, upphörde företaget från och med den 28 februari 2022 att erbjuda investeringar tjänster.

Kunder som har berättigade medel på sitt konto, har underrättats för att få tillbaka beloppet för sina berättigade medel eller ombeds att lämna information som är nödvändig för att fortsätta med återbetalningen (i enlighet med företagets villkor.)

Vi vill tacka dig och det var verkligen ett nöje att arbeta med dig. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar eller om det finns något alls som vi kan göra för att hjälpa dig genom denna övergång.

För ytterligare information/förtydliganden kontakta oss på [email protected]

För att lämna in eventuella klagomål vänligen kontakta oss på [email protected]
Source link