FX-veckan i granskning: Tixee-lansering, Exness toppar $2T, anställer på INFINOX, Amana och IS Prime

[ad_1]

Vem driver den nylanserade CySEC-licensierade Retail FX- och CFD-mäklaren Tixee?

Vad ligger bakom ökningen av Exness kundhandelsvolymer 2022?

Vilken mäklare implementerade just en white-label-version av Devexperts DXtrade SaaS handelsplattform för flera tillgångar?

Vilka är de chefer som har anslutit sig till INFINOX, Amana Capital, IS Prime (och andra)?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Tixee lanseras som ny CySEC-licensierad Retail FX/CFD-mäklare. FNG exklusiv FNG har fått veta att en ny Retail FX- och CFD-mäklare lanseras från Cypern, kallad Tixee. Varumärket Tixee drivs av GVD Korimcy Ltd, ett företag på Cypern som grundades 2020 och fick en CySEC CIF-licens i februari 2022. För EU använder företaget webbplatsen tixee.eu. Tixee etablerade också en offshore-arm på Seychellerna, Pipbull Ltd, som driver webbplatsen tixee.com. Ett systerföretag bildades också i Sydafrika, GVT KORIMZA (PTY) LTD, och det fick en FSP-licens för Financial Sector Conduct Authority of South Africa.

Talos samlar in 105 miljoner dollar för institutionell kryptoplattform. Den institutionella leverantören av teknologi för handel med digitala tillgångar, Talos, har tillkännagivit stängningen av en 105 miljoner dollar serie B-finansieringsrunda, som värderar företaget till 1,25 miljarder dollar. Omgången leddes av det globala tillväxtföretaget General Atlantic med deltagande från veteraninvesterare i både traditionella finans- och digitala tillgångsområden. Nya investerare inklusive Stripes, BNY Mellon, Citi, Wells Fargo Strategic Capital, DRW, SCB 10x, Matrix Capital Management, Fin VC och Voyager Digital, Graticule Asset Management Asia (GAMA) och LeadBlock Partners anslöt sig till rundan.

Exness handelsvolymer för april 2022 toppade 2,1 biljoner dollar. Den ledande mäklaren med flera tillgångar Exness fortsatte sin mycket starka start på året, med företaget som rapporterade kundvolymer på 2 105 biljoner dollar för april 2022. Aprils volymer var 15 % under mars rekord på 2,48 biljoner dollar på Exness, men fortfarande registrerade som den näst bästa månad i företagets historia – och bara andra gången någon Retail FX- och CFD-mäklare toppade 2 biljoner dollar.

Devexperts levererar SaaS-handelsplattform till WH SelfInvests Freestoxx. Handelsplattformsleverantören Devexperts har meddelat att de har levererat en SaaS-handelsplattform till Freestoxx, en provisionsfri tjänst för handel med amerikanska aktier. Freestoxx ägs av WH SelfInvest, en reglerad mäklare som har betjänat handlare i EU och Schweiz sedan 1998. Freestoxx (på webbplatsen freestoxx.com) erbjuder handlare en plattformsoberoende tjänst tillgänglig på webben och som en mobilapp. Det är en vitmärkt version av DXtrade, en flaggskeppsplattform för handel med flera tillgångar utvecklad av Devexperts.

Dorina Stefanica

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Exklusiv: INFINOX anställer Dorina Stefanica från FP Markets som Client Services Manager.

❑ Amana Capital lägger till Finalto/GFT-veteranerna Matt Carstens och Justin Biebel.

❑ INFINOX anställer Lee Holmes som Executive Manager för sitt IXO Prime-institutionella säljteam.

❑ IS Prime anställer Finalto-chefen Ben Robinson som marknadschef.

❑ Tradefeedr lägger till ex UBS exec Christian Gressel till sin Client Advisory Group.


[ad_2]

Source link