FX-veckan i granskning: Plus500 i Japan, Invast och BUX växer Cypern, Fullerton anställer VD


Den senaste veckans Forex Industry News hade en mycket internationell expansionssmak, med ett antal kända namn som fick licenser, förvärvade och/eller anställde senior personal för att expandera till nya marknader och regioner.

Vilken mäklare köpte Plus500 för att komma in på den extremt konkurrensutsatta japanska onlinehandelsmarknaden?

Vem anlitade Invast Global på Cypern för att utöka sina tjänster till lokala FX/CFD-mäklare?

Vem anlitade nymäklaren BUX för att leda dess nyetablerade CFD-verksamhet på Cypern?

Och det var också en mycket aktiv vecka med Executive Moves i valutasektorn…

FNG exklusiv: Varför lämnade Jefferies FX Prime Broker-cheferna Brandon Mulvihill och Anthony Mazzarese företaget tillsammans?

Vem är Fullerton Markets nya VD?

Vem är den senaste anställningen på Rostro, som nyligen köpte Scope Markets?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Plus500 går in på den japanska marknaden genom förvärv av EZ Invest Securities. Onlinehandelsföretaget Plus500 Ltd (LON:PLUS) tillkännager sitt inträde på den japanska marknaden genom förvärvet av EZ Invest Securities, Co., Ltd. EZ Invest är licensierad som en typ 1 Financial Instruments Business Operator, reglerad av Japans Financial Services Agency ( FSA) och medlem i Japan Securities Dealers Association (JSDA) och Financial Futures Association of Japan (FFAJ). EZ Invests erbjudande inkluderar CFD:er och OTC Foreign Exchange. Detta förvärv representerar en stor tillväxtmöjlighet för Plus500 och stärker ytterligare dess strategiska position som en global fintech-koncern med flera tillgångar, genom att diversifiera koncernens geografiska fotavtryck genom en omedelbar närvaro på den betydande detaljhandelsmarknaden i Japan.

BUX förvärvar Cyprus CIF, anställer Jean-Raphael Nahas för att leda Cyperns CFD-verksamhet. Amsterdambaserade BUX, en av de snabbast växande neo-mäklarna i Europa, har tillkännagivit utnämningen av Jean-Raphael Nahas till ny VD för dess Cyperns CFD-verksamhet. Detta följer på anställningen av veteranen onlinemäklarchef Salim Sebbata som VD för BUX CFD, sommaren 2021. BUX slutförde nyligen processen att förvärva ett licensierat Cypern Investment Firm, Hua Ren (Cyprus) Financial Ltd, som grundades 2019 av Kina-baserade investerare men aldrig formellt startat verksamhet. Nu omdöpt till BUX Europe Ltd, den nya verksamheten gör det möjligt för företaget att ytterligare växa sin CFD-verksamhet i EU i en post-Brexit-miljö. Detta markerar också slutförandet av migreringen av EU-bosatta CFD-klienter från Storbritannien till den nya enheten BUX Europe.

Capitolis samlar in 110 miljoner dollar till en värdering av 1,6 miljarder dollar. Det institutionella handelsoptimeringsföretaget Capitolis har meddelat att det har samlat in en finansieringsrunda på 110 miljoner dollar i serie D, till en värdering på 1,6 miljarder dollar, drivet av den snabba framväxten och marknadsacceptansen av dess marknadsplatslösningar. Insamlingen leds av de bästa fintech-investerarna Canapi Ventures, 9Yards Capital och SVB Capital. Befintliga investerare i Capitolis inkluderar a16z, Index Ventures, Sequoia Capital, S Capital, Spark Capital, Citi, State Street och JP Morgan. Hittills har Capitolis samlat in totalt 280 miljoner dollar.

Dukascopy-kortutfärdaren stoppar supporten på grund av påstådda kopplingar till Ryssland. Genève, Schweiz-baserade Retail FX- och CFD-mäklaren Dukascopy har utfärdat ett uttalande att det beklagar att informera sina kortinnehavare om beslutet från “Emittentföretaget” att stoppa utfärdandet och supporten av alla kundkort som utfärdats inom ramen för partnerskapet med detta företag. Emittentbolagets åtgärd vidtogs utan en preliminär notering och med omedelbar verkan i strid med vad Dukascopy kallade normal affärspraxis. Liksom ett antal andra Retail FX-mäklare, var ett av de marknadsförings- och retentionsverktyg Dukascopy hade marknadsfört bland sina kunder att inneha ett Dukascopy-märkt betal- eller kreditkort, och på så sätt få tillgång till eller ta ut pengar (eller sätta in pengar) praktiskt taget var som helst i världen .

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Abdulghani Khattab

Exklusiv: Jefferies FX Prime Broker-cheferna Brandon Mulvihill och Anthony Mazzarese avgår och startar kryptosatsning.

Exklusiv: Rostro lägger till John Williams från Equiti Capital som CIO.

Exklusiv: Invast Global anställer en långvarig FxPro-chef Gavriil Doratis som Associate Director på Cypern.

❑ BidX Markets anställer Robert Brown som chef för strategisk utveckling.

❑ Abdulghani Khattab kommer till BDSwiss som chef för marknadsföring MENA Region.

❑ Fullerton Markets anställer FXPrimus alun Rahul Sodhy som VD.

❑ Dr. George Theocharides utsedd till ordförande för CEMA.Source link