FX-veckan i granskning: Plus500 i Estland, VD/COO-byten på INFINOX, Zenfinex, Barracuda FX, Samtrade-svindlare


Vem anlitade Plus500 (ex Admirals, Coop Pank SA) för att leda en ny verksamhet i Estland?

Vem är INFINOX:s nya COO?

Vem anställde Zenfinex (ex FXCM) som VD MENA?

Hur försöker bedragare lura tidigare kunder till Samtrade FX?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Exklusivt: Plus500 anställer före detta Admirals efterlevnadschef Sigrid Aljas som VD för nya Estonia arm. FNG exklusiv… FNG har fått veta att den ledande globala CFD-mäklaren Plus500 har etablerat en ny enhet i Estland och har anställt två lokala ledande befattningshavare för att leda verksamheten. Företaget startade Plus500EE AS ​​för att fungera som ett värdepappersföretag, och det fick en tillsynslicens från Estlands finansiella tillsynsmyndighet, Finantsinspektsioon, tidigare denna månad. Leder för verksamheten är två erfarna Estlandsbaserade chefer, Sigrid Aljas och Kerli Lõhmus. Sigrid Aljas arbetade på Admiral Markets AS, som driver Admirals detaljhandelsvalutaverksamhet, från 2019-2021, senast som företagets Head of Compliance. Hon har även arbetat på Veriff, Swedbank Estland, och 2014-2016 på Finantsinspektsioon i Business Conduct Supervision Division.

Samtrade FX-administratörer varnar för bedragare som utger sig för att vara företaget. De interimistiska rättsliga cheferna för offshore Retail FX-mäklaren Samtrade FX har utfärdat ett uttalande om att det finns parter som utger sig för att vara anställda hos Samtrade, eller falskeligen påstår sig vara representanter för Samtrade, som når investerare i frågor som rör företaget. Administratörerna uppgav att dessa bedragare har erbjudit sig att hjälpa tidigare Samtrade-kunder med bland annat uttagsförfrågningar, lösenordsåterställning och andra kontosäkerhetsrelaterade frågor. Rovet på Samtrade FX-klienter kommer när dessa kunder väntar på besked om när (om någonsin) de kommer att kunna få tillbaka pengarna de hade investerat i företaget.

NAGA sätter kryptoplattformens lanseringsdatum för NAGAX, januari intäkter €8 miljoner. Efter att ha rapporterat ett relativt långsamt Q4-2021 med intäkter (14,1 miljoner euro) minskade med 22 %, rapporterade mäklaren NAGA Group AG med fokus på social handel att intäkterna för den första månaden 2022 kom in starka, runt 8 miljoner euro. NAGA Group, som driver det CySEC-licensierade NAGA.com onlinehandelsvarumärket, meddelade lanseringsdatumet för sin kryptobörs NAGAX – 7 mars 2022. NAGAX är planerad att bli en helt ny social handelsplattform fokuserad på kryptovalutor. Den kommer att lanseras med en kryptoplånbok, såväl som en kryptobörs med mer än 50 tillgångar. Strax efter lanseringen av NAGAX kommer NAGA att släppa sin NFT- och Staking-plattform under etiketten “NAGA Earn”.

Tickmill lanserar CFD:er på terminsprodukter från Crypto.coms Small Exchange. FCA-licensierad Retail FX- och CFD-mäklare Tickmill har tillkännagett lanseringen av nya CFD:er med direkt marknadstillträde baserade på terminsprodukter från The Small Exchange, som ägs av Crypto.com. Kunder på Tickmill kan nu handla med nya CFD:er av terminsprodukter som Small Cannabis, Small Cryptocurrency, Small 2YR US Treasury Yield och många fler. Mäklaren släppte informationen i en artikel som informerade kunderna om att, tack vare deras partnerskap med den USA-baserade terminsbörsen, har deras mål att demokratisera terminer utvecklats ytterligare genom att öka tillgängligheten för detaljhandlare.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Alex Praill

❑ INFINOX utser Alex Praill till COO.

Exklusiv: Kieran Fitzpatrick avgår som VD för Barracuda FX.

Exklusiv: FXCM alun Michel Chabbouh går med Zenfinex som VD MENA.

❑ Tools for Brokers befordrar Ivan Egorov till försäljningschef.

❑ TraditionData anställer för Bus Dev från Fenics, TP ICAP.

❑ Nuvei utser Yuval Ziv till president.Source link