FX-veckan i granskning: köparkriget i Finalto / Markets.com, nya vd för FX-mäklare och finansdirektörer

[ad_1]

Topplistan för FX-branschens nyhetskartor den här veckan var presskriget som bröt ut mellan de konkurrerande budgrupperna för Playtechs finansavdelning – nämligen Finaltos institutionella B2B-verksamhet och Markets.com Retail FX- och CFD-verksamheten.

Kommer presskriget att bli ett budkrig? Hur reagerade Playtech på de konkurrerande buden för Finalto?

Det fanns också ett stort antal FX-branschledare som involverade företag som LMAX, Saxo Bank, IG, ETX Capital, Advanced Markets, INFINOX och BUX. Vi har alla detaljer nedan.

Några av de bästa FX-branschnyheterna som har dykt upp de senaste sju dagarna på FNG inkluderade:


Pressmeddelande krig utbrott mellan konkurrerande anbudsgivare från Finalto / Markets.com. Med Playtechs aktieägarröstning om det ursprungliga Barinboim-koncernledda erbjudandet att köpa Finalto och Markets.com bara en vecka bort den 15 juli har ett ordkrig (eller mer exakt pressmeddelanden) utbrutits mellan Barinboim-gruppen och den nya ”fientliga ”Budgivare, TT Bond Partners. Båda sidor försöker sätta press på den andra och svänga sinnen (och rösterna) hos Playtech-aktieägare som i slutändan kan bestämma vilken sida som vinner. Medan Playtech själv har förblivit tyst sedan det utfärdade ett pressmeddelande dagen då det konkurrerande TT Bond Partners-erbjudandet gjordes, har var och en av Barinboim och TT Bond publicerat nya pressmeddelanden (se hela texten nedan) och gör sina ärenden direkt till både Playtech Styrelse och dess aktieägare.

Playtech skjuter upp omröstningen för aktieägarna vid försäljning av Finalto / Markets.com. Nu blir det riktigt intressant. Playtech plc (LON: PTEC) har just meddelat att man har skjutit upp aktieägarröstningen för nästa torsdag 15 juli för att godkänna försäljningen av 101 miljoner dollar av sin finansavdelning Finalto (som inkluderar Retail FX mäklare Markets.com) till en investerargrupp ledd av den israeliska affärsmannen Zvika Barinboim. Uppskjutningen kommer efter att ett konkurrerande premium-kontantbjudande framkom sent i processen från Hongkongs investerare Jonathan Bonds TT Bond Partners (via investeringsmedlet Gopher Investments). Som vi rapporterade här tidigare i veckan har TT Bond Partners och Barinboim-gruppen inlett ett pressmeddelandekrig om Finalto, som båda trycker både Playtech-styrelsen och aktieägarna på att deras erbjudande är bättre.

Equiti väljer FlexTrades MaxxTrader FX-lösning för Prime-of-Prime-erbjudande. Mäklarexekvering och leverantör av orderhanteringssystem FlexTrade har meddelat att multitillgångsmäklare Equiti har valt sin MaxxTrader Foreign Exchange Platform Solution för Equitis Prime of Prime Services Offering. Parterna sa att FX-mäklarhandlare på säljsidan nu mer än någonsin letar efter valutahandelösningar med en enda källa som gör det möjligt för dem att ligga före spelet på de snabba och konkurrenskraftiga valutamarknaderna. MaxxTrader kommer att göra det möjligt för Equiti att förse sina främsta kunder med sömlös global valutalikviditetsaggregering, hantering av handelsutförande och institutionell handel.

Bitfinex uppgraderar Matching Engine när institutionella kryptovolymer ökar. Digital token exchange Bitfinex har meddelat att det har uppgraderat börsens matchande motor, i ett drag som förstärker börsens förmåga att hantera toppar i volatilitet när volymerna fortsätter att öka, driven av ett ökande antal institutionella investerare som kommer in i rymden. Uppgraderingen i matchningsmotorn ger utbytet kapacitet att hantera svampvolymer eftersom det digitala tokenutrymmet fortsätter att locka stora deltagare från konventionella finansmarknader. Som den mest likvida börsen för bitcoin och Ethereum sa Bitfinex att den har hanterat en exponentiell tillväxt i ordervolym och betjänat dagliga volymer på 10 miljarder US-dollar under toppperioder med handelsaktivitet.

Exklusivt: FX-mäklare i detaljhandeln ökade med 19% under första halvåret 2021. FNG Exklusiv analys… Efter ett fantastiskt år 2020 där aktier i börshandlade Retail FX-mäklare stiger till nya rekordhöga nivåer, som i genomsnitt ökade med 216%, har 2021 fortsatt i uppåtgående riktning. Ökningarna har dock inte varit lika stora och inte heller har de varit helt övergripande som förra året. Under de första sex månaderna 2021 ökade aktierna i den börshandlade Retail FX- och CFD-mäklargruppen i genomsnitt med 19% (eller mätt med median, med 8%). Det ledande paketet var Swissquote, som ökade med 63% när den schweiziska baserade mäklaren passerade både CMC Markets och Plus500 för att bli den näst mest värdefulla Retail FX-butiken (börsvärde för närvarande 2,4 miljarder USD).

De bästa FX-branschledande åtgärderna rapporterade på FNG denna vecka inkluderade

Sammy Christou

Exklusiv: Nicolas Gavriel ansluter sig till ETX Capital som riskdirektör.

❑ BUX anställer Salim Sebbata som VD för UK Operations.

❑ INFINOX anställer Valbury-veterinären James Smith till chef för börshandlade erbjudanden.

❑ Sammy Christou ansluter sig till Advanced Markets från Equiti som Chief Risk Officer.

MA LMAX anställer Paul Ainsworth från Spotex som chef för den amerikanska institutionella försäljningen.

Group IG Group utser Susan Skerritt till styrelsen.

❑ Saxo Bank utser Nordeas Mette Ingeman Pedersen till CFO för koncernen.

[ad_2]

Source link