FX-veckan i granskning: Invaxa lansering, Robinhood i Europa, ZuluTrade VD, CySEC fint


På vad som var en relativt lugn, semesterförkortad vecka fanns det fortfarande några intressanta historier som dykt upp i onlinehandelsvärlden.

Vem ligger bakom lanseringen av den nya Retail FX/CFD-mäklaren Invaxa? Och var är den baserad?

Vilket företag köpte Robinhood som en plattform för att expandera i Storbritannien och Europa?

Vem är ZuluTrades nya VD?

Vilken ledande befattningshavare hoppade från Global Prime till IG?

Vilken Retail FX-mäklare är den senaste mottagaren av böter från Cyperns regulator CySEC?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


FNG exklusiv: Marios Antoniou lanserar offshore Retail FX-mäklaren Invaxa. FNG har fått reda på att en ny Retail FX/CFD-mäklare har lanserats, kallad Invaxa, på webbplatsen invaxa.com. Den nya mäklaren drivs från Cypern och leds av vd Marios Antoniou. Antoniou var tidigare verkställande direktör för den CySEC-licensierade mäklaren EverFX, som nyligen döptes om till Axiance. Han har också arbetat i senior dealing desk roller på TopFX och på IronFX. Invaxas webbplats erbjuder handel via MT5-plattformen och drivs tekniskt offshore av en enhet som heter Limehouse Markets (Global) Limited, baserad på Seychellerna.

Robinhood expanderar till Storbritannien och Europa via Ziglu-förvärvet. USA-baserade neomäklaren Robinhood, som hade ett tidigare misslyckat försök till internationell expansion före sin börsintroduktion förra året, har satt upp aggressiva mål för att börja öppna sin kryptoplattform för kunder internationellt. Och så, företaget sa att det är glada att meddela att Robinhood undertecknade ett avtal om att förvärva Ziglu, en London-baserad elektronisk penninginstitution och kryptotillgångsföretag, med förbehåll för regulatoriska godkännanden och andra sedvanliga stängningsvillkor. Inga ekonomiska villkor för transaktionen släpptes.

FNG exklusiv: MT Proxy samarbetar med Fortex för FX-mäklarhandelslösningar. FNG har fått reda på att leverantören av anslutningslösningar för FX-mäklare MT Proxy och handelsplattformsutvecklaren Fortex har inlett ett globalt strategiskt partnerskap. MT Proxy – skaparen av en innovativ proxyserverlösning – kommer att hjälpa valutamäklare att öka sin anslutning och påskynda handeln för kunder. Medan Fortex, deras nya strategiska partner, kommer att ge valutamäklare tillgång till avancerade handelsplattformar och marknadsledande likviditetslösningar.

Andreas Itens fintechaccelerator F10 höjer rundan från Christian Frahm, andra investerare. FinTech- och InsurTech-acceleratorn F10, med nav i Schweiz, Singapore och Spanien, har tillkännagivit att de har säkrat en finansieringsrunda i mellansiffrigt miljontal (CHF), såväl som ledningens buy-in av F10:s verkställande ledning, för att stödja expansion till nya marknader och strategiska möjligheter. Denna finansieringsrunda leds av FiveT Fintech, med deltagande av Synpulse, Christian Frahm, grundare och VD United Fintech, OnPoint, och ytterligare investerare. Förutom att externa investerare går med, engagerar sig F10:s ledningsgrupp för framtiden för F10 genom att ta en andel i företaget i form av ett management buy-in, vilket gör F10 till ett oberoende och självfinansierat företag. SIX, en grundande partner till F10, kommer att inneha en minoritetsandel.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Andrew Taylor

Exklusiv: IC Markets General Manager Andrew Taylor flyttar till ACY Securities.

Exklusiv: IG anställer Jonty Rod från Global Prime för institutionell försäljning i Australien.

❑ Finvasia Group utnämner Tajinder Virk som tillförordnad vd för ZuluTrade.

❑ Saxo Markets utser Ken Shih till chef för Wealth Management, Greater China.

❑ Capitolis tillkännager viktiga strategiska anställningar och befordran i NY och Tel Aviv.

Source link