FX-veckan i granskning: IC Markets toppar $1T, Maria Sharapova investerar i mäklare, Exec Moves på GKPro, BidX, ACY…


När vi börjar nedräkningen till årsskiftet har den årliga rörelsen för ledande befattningshavare inom valutasektorn börjat – med som vanligt alla nyckelrörelser som rapporteras exklusivt (eller först, innan de kopieras någon annanstans) hos FNG.

Vem är GKFX-gruppens nya VD för sin brittiska verksamhet, GKPro?

Var landade Natallia Hunik efter att ha lämnat Advanced Markets?

Vilken före detta LMAX-chef anställdes som COO för BidX Markets, leverantör av likviditetslösningar för flera tillgångar?

Men det var mycket mer än verkställande drag. Även denna vecka på FNG…

Vilken nätmäklare fick Maria Sharapova att investera – och agera varumärkesambassadör?

Vilken Retail FX-mäklare verkar tappa mark (och handelsvolymer) vid en tidpunkt då andra slår volymrekord över 1 biljon dollar?

Svar på dessa frågor. och en hel del mer, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


IC Markets visar kundhandelsvolymer på 1 016 biljoner dollar i november. Det finns en annan medlem i triljondollarklubben. Den ledande australiensiska Retail FX- och CFD-mäklaren IC Markets har meddelat att den har noterat sin högsta månatliga handelsvolym någonsin, efter en ökning av kundhandelsaktiviteten i alla tillgångsklasser i november. Enligt IC Markets är rekordmånaden ett resultat av dess produktdiversifiering, tillväxt till nya marknader och optimala handelsvillkor vilket ledde till att kunderna drog fördel av den höga volatiliteten på marknaderna. Resultaten följer förra årets oöverträffade tillväxt i den globala detaljhandelsbranschen, med IC Markets som rapporterade 9,32 biljoner dollar i handelsvolym för året. Handelsvolymerna för november överskred den tidigare högsta nivån på 1 biljon dollar som uppnåddes i mars i år, på 1 016 biljoner dollar för november 2021.

Public.com välkomnar tennismästaren Maria Sharapova som sin nyaste investerare. Public.com välkomnar sin nyaste investerare: tennismästaren och entreprenören Maria Sharapova i världsklass. Public.com förklarar att Sharapova delar sitt uppdrag att få de offentliga marknaderna att fungera för alla människor och sin vision att hjälpa människor att bli bättre investerare. Förutom att skapa tillgänglighet är Maria Sharapova engagerad i att göra investeringar mer lättillgängliga. Med Publics över 1 miljoner medlemmar starka community, som består av 40 % kvinnor, 45 % färgade personer och 90 % förstagångsinvesterare, är Public.com också glada över att välkomna Maria till sin community (@mariasharapova).

Exklusivt: TRADANTS lanserar den första handelsspelplattformen WSOT.com. FNG exklusiv… Efter sin framgångsrika avslutade startfinansieringsrunda för USD 1 miljon USD som rapporterades exklusivt på FNG redan i oktober, har Lars Gottwiks nya finanshandelsstartup TRADANTS lanserat sin första handelsspelplattform där handlare kan “spela gratis, men tjäna på riktigt,”, på WSOT.com – World Series of Trading. TRADANTS World Series of Trading slår samman finansiell handel online, esport och skicklighetsspel till ett episkt spel. På WSOT.com kommer människor från hela världen att kunna delta i pappershandelsturneringar för att finslipa sina färdigheter och vinna priser i kontanter och NFT. Således öppnar plattformen många möjligheter för handlare att tjäna riktiga pengar utan att riskera sina pengar.

Saxo Banks volymer föll med 10 %+ i november, valutakurser under 100 miljarder dollar. Det ser ut som att november 2021 var ännu en tuff månad för Saxo Bank, eftersom den Köpenhamnsbaserade Retail FX- och CFD-mäklaren har rapporterat minskningar i handelsvolymen månad för månad i alla sina produktkategorier. Under en månad som såg en sund ökning av handelsvolymerna på ledande institutionella valutahandelsplatser, såväl som rekordaktivitet hos några av dess konkurrenter för Retail FX-mäklare, rapporterade Saxo Bank en volymminskning på 10,3 % i november, 292,2 miljarder USD mot 325,8 miljarder USD i oktober . Saxo Banks kärnhandelsvolymer för valutahandel sjönk under 100 miljarder USD för bara andra gången under de senaste åren, och kom in på 99,2 miljarder USD, en minskning med 12,2 % från oktobers 113 miljarder USD.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Lina Litvinovaite

Exklusiv: FXCM alun Adam Dougall anställd som VD för GKPro.

Exklusiv: Natallia Hunik går med i leverantören av risk- och efterlevnadslösningar CubeLogic.

Exklusiv: Riina Sulonen går med i Integral som CMO.

Exklusiv: ACY Securities anställer Henrick Rajamountry som marknadschef.

❑ BidX Markets anställer tidigare LMAX exec Lina Litvinovaite som COO.

Exklusiv: Trade Nation / Finsa Europe CPO Phil Martin avgår.

❑ BDSwiss anställer BlackBull och City Index alun Sophie Squillacioti som chef för Asien.Source link