FX-veckan i granskning: FCA-nedslag, CySEC-böter och avstängningar, Formax och Citypoints ommärkning

[ad_1]

Den senaste veckan var en av årets mest hektiska perioder för Forex Industry News, med en blandning av regulatoriska åtgärder, mäklarböter och avstängningar, mäklarresultat, mäklare ommärkta och ledande befattningshavare.

Vilken marknadsföring/retentionsaktivitet planerar FCA att förbjuda, som en del av en översyn av reklam för riskabla produkter till privata investerare?

Vilka förändringar har CySEC tillsynsmyndighet CySEC gått med på att göra, efter rekommendationer från ESMA för att förbättra effektiviteten hos CySEC?

Vilka Retail FX-mäklare bötfälldes och vilka fick sina licenser tillfälliga?

Hur reglerade FCA mäklarna Formax Prime och Citypoint Trading var och en av varumärkena, var och en under nytt ägande?

Vilka välkända namn på FX-branschen såg sina respektive COO:s avgångar?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


FCA kommer att förbjuda hänvisa-en-vän-bonusar för att motverka finansiell marknadsföring. Den brittiska finansmarknadsregulatorn FCA har meddelat att de har slutfört starkare regler för att hjälpa till att hantera vilseledande annonser som uppmuntrar investeringar i högriskprodukter. Enligt de starkare reglerna måste företag som godkänner och utfärdar marknadsföring ha lämplig expertis, och företag som marknadsför vissa typer av högriskinvesteringar kommer att behöva genomföra bättre kontroller för att säkerställa att konsumenterna och deras investeringar är väl matchade.

CySEC går med på att skärpa tillsynen enligt ESMA:s rekommendationer. Paneuropeiskt tillsynsorgan för finansiell tillsynsmyndighet Den europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA) har meddelat att Cyperns regulator CySEC har försett ESMA med en plan för att implementera en rad rekommendationer från ESMA i mars. CySEC – som övervakar fler detaljhandelsvaluta- och CFD-mäklare än någon annan regulator över hela världen – inkluderade också en tidslinje för den gradvisa rekryteringen av resurser och den interimistiska lösningen som identifierats, och periodisk statistik om några indikatorer som identifieras i rekommendationerna.

CySEC delar ut 300 000 € i böter för Retail FX-mäklare till F1Markets och MagnumFX. Cyperns finanstillsynsmyndighet CySEC har fortsatt sitt tillslag mot mäklarsektorn Retail FX och CFDs, och delar ut ett par böter på €150 000 i förlikningar med F1 Markets Ltd och Magnum FX (Cyprus) Ltd., via förlikningar med båda företagen. Sedan aktiviteten som ledde till böterna har både F1 Markets Ltd och Magnum FX (Cyprus) Ltd. valt att avsäga sig sina CySEC CIF-licenser, även om avståendeprocessen ännu inte har slutförts för något av företagen.

CySEC upphäver CIF-licensen för 1Market-operatören Exelcius Prime. Cyperns värdepappers- och börskommission (CySEC) har meddelat att auktorisationen för det cypriotiska investeringsföretaget Exelcius Prime Ltd, nummer 366/18, är upphävt i sin helhet, i enlighet med avsnitt 10(1) i direktiv DI87-05 för återkallande och avstängning av Auktorisation (‘DI87-05’). Exelcius Prime driver mäklarvarumärket Retail FX och CFD 1Market, på webbplatsen 1market.eu.

Alvexo-operatören VPR Safe Financial har delvis upphävt licensen av CySEC. I ett fortsatt tillslag mot mäklarsektorn för Retail FX och CFDs, har Cyperns finansregulator CySEC meddelat att operativa licensen för det cypriotiska investeringsföretaget VPR Safe Financial Group Limited, CIF-nummer 236/14, delvis har upphävts. VPR Safe Financial Group Limited driver varumärket Alvexo onlinehandel, på webbplatserna alvexo.eu, alvexo.fr och alvexo.de.

Exklusivt: Formax Prime återlanseras som 4T Markets under nytt ägande. FNG exklusiv… FNG har fått reda på att FCA-licensierad MT4/MT5-mäklare Formax Prime har förvärvats och omprofilerats till 4T Markets. Mäklarens nya webbadress är 4t.co.uk, med en systeroffshore-enhet på Seychellerna som driver webbplatsen 4t.com. Företaget såldes förra året till den brittiska affärsmannen Waqas Mahmood, via hans holdingbolag Regalis Trading Solutions Limited.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Kate Rutkovskaya

Exklusiv: Din Bourse COO Kate Rutkovskaya avgår.

Exklusiv: Rebranded CPT Markets anställer GO Markets MENA exec Sherif Sanad, Mike Greenhalgh.

Exklusiv: Saxo Bank UK COO Peter Morris avgår.

Exklusiv: Pepperstone anställer GO Markets chef Tom Williams som chef för Risk and Analytics.

❑ FlowBank främjar COO, CMO för att utöka Executive Committee.

Exklusiv: BDSwiss anställer FXPRIMUS exec Martha Leventi som Bus Dev Manager.

Exklusiv: ATFX anställer Edgewater exec Telmo Simoes för LatAm Institutional Sales.


[ad_2]

Source link