FX-veckan i granskning: Exness toppar 1 biljon dollar, nya vd:ar (Capital Index, Zenfinex), lansering av BankPro

[ad_1]

Medan förra veckans Forex-industrinyheter dominerades av mäklarresultat, handlade veckans version helt om människor. På FNG gav vi dig exklusiv täckning av ledande befattningshavares rörelser på Trading 212 (ny CFO), Capital Index (ny VD), Zenfinex (också en ny VD), såväl som rapporter om personer som flyttar på Liquidity.net, CGS-CIMB, Gold-i och NetDania, bland andra.

Men det fanns fortfarande mer:

❑ den första Retail FX-mäklaren som toppade 1 biljon dollar i månatliga handelsvolymer,

❑ en massa La Liga-sponsring av ett ledande FX-företag,

❑ nytt institutionellt valutaföretag som lanseras i London,

❑ lansering av en offshorebank av en känd Retail FX-mäklare,

och mycket mer.

Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Exklusivt: FxPro går live med offshorebanken BankPro. FNG exklusiv… Till följd av vår rapport från förra månaden om att den Cypernbaserade Retail FX-mäklaren FxPro “förgrenade sig” till kommersiella onlinebanker med ett nytt varumärke BankPro, har FNG fått reda på att gruppens nya varumärke och webbplats (på bankpro.com) nu är live och i drift, även om det är oklart om den nya verksamheten faktiskt kommer med liveklienter ännu. Anmälan till tjänsten sker endast via BankPros nedladdningsbara mobilapp. FxPro hade tidigare doppat tån i nätbankens vatten och lanserat BnkPro privatbanksapp i samarbete med Currencycloud. Detta är dock en mycket mer ambitiös och kapitalintensiv operation.

Exklusivt: CGS-CIMB Securities lanserar London institutionella valutaaffärer och anställer Ben Robson och Harry Sutton. FNG Exklusiv… FNG har fått reda på att mäklaren med fokus på Asien CGS-CIMB Securities utökar sitt fotavtryck i Storbritannien och anställer Londonbaserade valutaindustriveteraner Ben Robson och Harry Sutton för att hjälpa till att starta en institutionell valutaverksamhet. Singaporebaserade CGS-CIMB Securities är en av de ledande leverantörerna av integrerade finansiella tjänster i Asien. Det är ett 50-50 joint venture mellan China Galaxy International Financial Holdings Limited, ett helägt dotterbolag till China Galaxy Securities Co. Ltd., och malaysiska CIMB Group Sdn Bhd.

TradeStation blir börsnoterat, NYSE-noterat företag. TradeStation Group, Inc och Quantum FinTech Acquisition Corporation (NYSE:QFTA), ett förvärvsföretag för specialändamål, tillkännagav idag att de har genomfört ett slutgiltigt företagsförvärvsavtal genom vilket TradeStation kommer att bli ett börsnoterat NYSE-noterat företag under tickersymbolen ” TRDE.” Som FX News Group har rapporterat har Monex, TradeStations ägare, nyligen bekräftat att TradeStation hade några ambitiösa planer i USA. Idag är planerna detaljerade. TradeStations ledningsgrupp, inklusive John Bartleman, VD, verkställande direktör och medlem av TradeStations styrelse, kommer att fortsätta att leda företaget efter att transaktionen genomförts.

Exness oktoberdata: volymer 1 042 biljoner dollar, 234 559 aktiva handlare. Efter vår exklusiva rapport förra veckan om att Exness verkligen hade blivit den första Retail FX- och CFD-mäklaren att passera den magiska triljonen dollar månadsvolymen, har vi nu den slutliga siffran för oktober: Totala volymer: 1 042 biljoner dollar, en ökning med 10 % MoM jämfört med septembers 947 $ miljarder och 7 % bättre än Exness tidigare bästa resultat någonsin på 975 miljarder dollar i juli 2021. Aktiva handlare: 234 559, upp 1,1 % jämfört med septembers 231 952. Siffran för biljoner dollar borde egentligen inte komma som en överraskning för FNG-läsare, eftersom Exness handelsvolymer stadigt har ökat under de senaste 24 månaderna mot det märket. Under de första tio månaderna av 2021 uppgick Exness i genomsnitt till 855 miljarder USD i månatliga kundvolymer, en ökning med 51 % jämfört med 2020:s 565 miljarder USD.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Trevor Barwell

Exklusiv: Matthew Wright går till Zenfinex som koncernchef.

Exklusiv: Capital Index befordrar Trevor Barwell till VD.

Exklusiv: Trading 212 anställer Philip Parsons som CFO.

❑ Tim Rudland går med i Liquidity.net som likviditetschef.

❑ United Fintechs NetDania anställer Saxo Bank-chefen Rasmus Bagger-Petersen som CCO.

❑ Longtime Gold-i CCO Julian Elliott avgår.

[ad_2]

Source link