FX-veckan i granskning: eToro uppsägningar när börsintroduktionen drogs, CFD-mäklaraktier minskade, Orbex VD ute

[ad_1]

Den främsta berättelsen i Retail FX- och CFD-sektorn den senaste veckan var helt klart upphävandet av eToros planer på att bli börsnoterade, via en sammanslagning med special purpose acquisition company (SPAC) FinTech Acquisition Corp V.

Under de senaste 16 månaderna – sedan den planerade affären först tillkännagavs i mars 2021 – var ett stort antal personer i valutabranschen glada över att ett företag i “branschen” kunde uppnå en värdering på 10 miljarder dollar (som senare trimmades till 8,8 miljarder dollar). , men ändå…). Sådana siffror skulle kunna locka mycket mer kapital till sektorn, möjligen private equity-köp och liknande.

Men drömmen finns inte längre, med eToro – som hade samlat på sig förluster i hundratals miljoner dollar förra året, till stor del från dess strävan att bli börsnoterad – nu kämpar för att samla in pengar från privata källor och säger upp en stor del av sin arbetsstyrka.

Det var naturligtvis mycket mer den senaste veckan – ledningsrörelser inklusive den överraskande avgången av en mångårig FX-mäklare-VD, några bekanta ansikten på nya platser och vår halvårsrapport om hur aktier i börsnoterade Retail FX- och CFD-mäklare gjorde, under 1H-2022.

Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


eToro säger upp 100 i kölvattnet av misslyckad SPAC-börsnotering. Efter upphävandet av sina planer på att bli börsnoterade via en sammanslagning med special purpose acquisition company (SPAC) FinTech Acquisition Corp V (NASDAQ:FTCV), kommer den sociala handelsfokuserade onlinemäklaren eToro att försöka minska kostnaderna, inklusive att säga upp en betydande del av sin arbetsstyrka. eToro meddelade sent på tisdagen att de planerar att säga upp cirka 100 anställda, med ungefär hälften av uppsägningarna som kommer i dess Israeliska högkvarter och den andra hälften på kontor utomlands. Det motsvarar cirka 6 % av eToros arbetsstyrka på cirka 1 700 anställda.

Exklusivt: Retail FX/CFD-mäklaraktier minskade med 13 % under 1H-2022. FNG Exklusiv analys… Första halvåret 2022 var verkligen en oförglömlig sådan för de flesta aktiemarknads- (och krypto-) investerare, med en avgjort risk-off-miljö som ledde till en ganska stor försäljning av alla typer av finansiella tillgångar. Så det borde inte komma som någon överraskning att efter vad som var ett ganska starkt 2020 och 2021 för Retail FX- och CFD-mäklare, var första halvåret 2022 lite av en annan historia – åtminstone om man tittar på aktiekursutvecklingen för allmänheten handlade mäklare.

GCEX öppnar kontor i Dubai, anställer ex CFH/Finalto exec Mehtap Önder. GCEX, Londonbaserade institutionsfokuserade digitala tillgångar och valutamäkleri som etablerats av tidigare CFH Clearing-medgrundare Lars Holst, har meddelat att de expanderar till MENA-regionen med öppnandet av ett nytt kontor i Dubai. Företaget har också anställt en av Mr. Holsts tidigare CFH/Finalto-kollegor, Mehtap Önder, som kontorschef i Dubai och VD, GCEX MENA. Mehtap Önder var regionchef för CFH Turkiet (nu Finalto) 2014-2019.

Exness ser den näst bästa månaden någonsin med volymer i juni 2022 på 2,25 T $. Driven av fortsatt marknadsvolatilitet avslutade den ledande multitillgångsmäklaren Exness ett rekordstort första halvår av året, där världens största detaljhandelsmäklare för CFD:s publicerade en fjärde månad i rad med kundvolymer över 2 biljoner USD i juni 2022. Exness-kunder handlade för 2 249 biljoner USD av CFD:er i juni, en ökning med 12 % över majs 2 004 biljoner dollar och näst bäst efter Exness rekord på 2 484 biljoner dollar i volymer i mars 2022.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Alison Higgins

❑ Orbex VD Mohammed Yaghi avgår.

Exklusiv: Abdelhadi Laabi går med i Retail FX-mäklaren Emporium som CMO.

Exklusiv: Rostro lägger till BCS exec Andrew Richards som chef för Prime Brokerage.

❑ ADSS anställer bankchefen Alison Higgins som Chief Trading Officer.

Exklusiv: Capital.com anställer Pepperstone exec Tola Denloye som chef för Afrika söder om Sahara.

Exklusiv: Forex HR-specialist Anca Ioana Ionescu ansluter till Axi på Cypern.

Exklusiv: Arun Lakhani går med i BidX som Operations Manager.

Exklusiv: Equiti Capital lägger till tidigare Axi exec Steve Reeves till sin styrelse.


[ad_2]

Source link