FX-veckan i granskning: Capital.com expanderar Storbritannien, NAGA justerar resultaten, FXCM anställer CMO

[ad_1]

Vilka åtgärder har Capital.com vidtagit för att utöka sin verksamhet och sitt fotavtryck på den brittiska valuta- och CFD-marknaden?

Vad hade NAGA Groups vd Ben Bilski att säga om den kraftiga nedgången i hans bolags aktiekurs, efter att NAGA sa att de skulle räkna om sina resultat/prognoser för 2021 och 2022?

Vem anställde FXCM som sin nya CMO?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Exklusivt: Capital.com för att utöka verksamheten i Storbritannien, tillför 2,5 miljoner pund. FNG exklusiv… FNG har fått reda på att Retail FX- och CFD-mäklaren Capital.com planerar att göra en stor push för att (ytterligare) öka sin brittiska verksamhet under de kommande månaderna. För att hjälpa till att stoppa och stödja denna tillväxt har Capital.com-gruppen tillfört ytterligare 2,5 miljoner pund (3,0 miljoner USD) kapital i den brittiska grenen av koncernen, Capital Com (UK) Limited, vilket mer än fördubblar företagets kärnkapital till 4,7 miljoner pund.

VD Ben Bilski på 32% nedgång i NAGA Group-aktier. Efter att nätmäklaren NAGA Group (ETR:N4G) som fokuserar på social handel rapporterade sent på tisdagen att de kommer att revidera sina prognossiffror för 2021 och 2022, delvis baserade på nya IFRS-redovisningsstandarder för rapportering av kryptoinnehav, gick företagets aktie i något av en nedgång , minskade med 32 %. NAGAs vd Ben Bilski tog till sociala medier för att både försvara sitt företag och sin strategi. Hans ord verkade ha en viss effekt på marknaden, med NAGA-aktier som klättrade en bit på vägen tillbaka på onsdagen, upp 6% till 1,69 € per aktie.

Exklusivt: BUX UK VD Salim Sebbata om att expandera sin CFD-verksamhet. FNG Exklusiv intervju… Ett namn inom finansbranschen online som tycks dyka upp alltmer på vår radarskärm är den Amsterdambaserade neomäklaren BUX. När BUX nyligen tog några steg för att bygga upp sitt kontor på Cypern och sin CFD-verksamhet (ingen slump) – inklusive omprofileringen av sin CFD-handelsapp till Stryk – tänkte vi att detta skulle vara ett bra tillfälle att komma ikapp med BUX UK:s vd Salim Sebbata, och se vad han har att säga om det hela.

GCEX lanserar 24/7 valutahandel. GCEX, Londonbaserade institutionsfokuserade digitala tillgångar och valutamäkleri som etablerats av tidigare CFH Clearing-medgrundare Lars Holst, har meddelat att de lanserar alltid öppen 24/7 valutahandel för institutionella och professionella kunder. Detta speglar dess utbud av digitala tillgångar, som tillhandahåller 24/7 kryptohandel. GCEX regleras av FCA i Storbritannien och FSA i Danmark och tillkännagav nyligen ett provisoriskt regulatoriskt godkännande av Virtual Assets Regulatory Authority i Dubai (VARA) för att fungera som en kryptobörs.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Paul Gyles

❑ FXCM utser Paul Gyles till CMO.

Exklusiv: BDSwiss anställer KMPG-rektor Andreas Andreou som CFO.

Exklusiv: Finstek anställer Khaled Yousry som chef för det nya kontoret i Egypten.

Exklusiv: Sucden eFX/Commodities chef Kirsty Gillies återvänder till UBS.

❑ State Street utnämner Brenda Tsai till sin globala CMO.


[ad_2]

Source link