Det var en semester förkortad vecka när vi går in i slutet av året, men det fanns fortfarande massor av Forex Industry News att rapportera.

Vilken onlinemäklare kör annonser mot betalning för orderflöde (PFOF), som en pushback mot de provisionsfria neo-mäklarna som Robinhood?

Hur såg eToros preliminära Q4-resultat ut efter ett svagt Q3?

Vilka förändringar gjorde den FCA-reglerade institutionella mäklaren GMI-UK i sina högsta ledningsgrupper?

Vilka förändringar gör Playtech i sin planerade aktieägarröst den 12 januari för att godkänna försäljningen av företaget till Aristocrat Leisure Ltd för 680p per aktie?

Svar på dessa frågor. och en hel del mer, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Interaktiva mäklare som kör anti-PFOF TV-annonser. USA-baserade nätmäklare Interactive Brokers (NASDAQ:IBKR) har visat en serie TV-reklam, som hävdar att de inte använder betalning-för-order-flöde (PFOF) för att hantera kundorder. Annonserna verkar vara ett svar på Robinhood (NASDAQ:HOOD), som slog in på scenen de senaste åren och har tagit en hel del affärer från “traditionella” onlinemäklare med sin provisionsfria handelsmodell. Robinhood kan naturligtvis erbjuda provisionsfri handel eftersom det tjänar sina pengar (främst) på att sälja kundorder till tredjepartsmarknadsskapande företag – eller betalning för orderflöde. Marknadsgaranterna handlar med orderna genom att ta den andra sidan av handeln och på så sätt fastställa ett exekveringspris.

Exklusivt: eToro-intäkterna ökade med 30 % QoQ under fjärde kvartalet till $290 miljoner. FNG exklusiv… FNG har lärt sig via regulatoriska anmälningar gjorda av eToros SPAC-fusionspartner FinTech Acquisition Corp. V (NASDAQ:FTCV), att eToro förväntar sig en betydande förbättring av finansiella resultat för det fjärde kvartalet 2021, som fortfarande har ungefär en vecka kvar. Anmälan anger att eToro förväntar sig intäkter (vad det kallar “Totala provisioner”) på mellan 285 miljoner dollar och 295 miljoner dollar för Q4-2021, cirka 30 % högre jämfört med 222 miljoner dollar under Q3 2021. Siffran på 285-290 miljoner dollar, dock, är fortfarande långt under 350-$360 miljoner intäktsintervall som Retail FX-mäklaren rapporterade för vart och ett av de två första kvartalen 2021.

Playtech gör ändringar i aktieägarnas röst den 12 januari på grund av Omicron. Onlinespelteknik- och finansiella tjänsteföretaget Playtech plc (LON:PTEC) har meddelat att det gör vissa procedurförändringar på sin planerade aktieägarstämma och planerad till den 12 januari 2022, på grund av förväntade restriktioner för resor och offentliga sammankomster i Storbritannien. Den ökade spridningen av COVID-19 Omicron-varianten har lett till rekordnya infektionsrapporter i Storbritannien de senaste dagarna, och en mängd EU-länder har höjt resestriktioner till och från Storbritannien. Aktieägaromröstningen den 12 januari kommer att godkänna det 680p-per-aktie kontantbudet på Playtech från Australiens spelkoncern Aristocrat Leisure Ltd (ASX:ALL), som värderar Playtech till 2,1 miljarder pund.

TP ICAP lägger till Jane Street och Virtu som likviditetsleverantörer för kryptoplattform. Marknadens infrastruktur- och datalösningsleverantör TP ICAP (LON:TCAP) har meddelat att de ledande likviditetsleverantörerna Jane Street och Virtu Financial har åtagit sig att stödja den kommande lanseringen av TP ICAP Digital Assets Spot Platform. Tillägget av marknadsgaranterna kommer att bidra till att ge plattformen den snäva prissättning som kunderna förväntar sig och från varumärken de känner igen och litar på. TP ICAP:s nya Digital Assets Platform, som fortfarande är föremål för registrering hos den brittiska Financial Conduct Authority, kommer att innehålla en elektronisk grossistmarknadsplats över disk (OTC) för spothandel med kryptotillgångar, inklusive Bitcoin och Ethereum.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Zaid Alkhatib

Exklusiv: GMI UK befordrar Zaid Alkhatib till COO, Mohamed Elfishawy till Head of Ops.

Exklusiv: TopFX institutionella försäljningschef Michael Nichols avgår.

❑ Glenn Stevens köper fler aktier i StoneX.

❑ DigitalX utser Lisa Wade till VD.

❑ TP ICAP utser Louise Murray till icke verkställande direktör.

❑ Brian Brooks går med i Voyager Digitals styrelse.Source link