FX-veckan i granskning: ADSS- och Saxo-chefer lämnar, Nukkleus SPAC IPO, amiraler böter, FX/CFD-mäklaraktier sjunker


Veckans FX-industrinyheter dominerades av executive moves som involverade många av de kända varumärkena inom Retail FX, Institutional FX och tekniska leverantörer till sektorn med Equiti, Exness, CFI, OANDA, GKPro, Spotware och T4B som alla gör tillägg till sina lineuper. Två mäklare som har sett ett antal avgångar på seniornivå på senare tid, ADSS och Saxo Bank, fortsatte i den riktningen. Mer information följer, med alla rörelser som täcktes exklusivt den senaste veckan eller först på FNG!

Men det var mycket mer.

Varför fick Admirals-operatören Admiral Markets AS ett förseelsebeslut och böter från den estniska tillsynsmyndigheten?

Till vilken värdering planerar FXDD och Forexware-moderföretaget Nukkleus Inc att bli börsnoterade via en SPAC-fusion?

Vilka Retail FX-mäklare drabbades hårt (deras aktiekurser, det vill säga) när aktiemarknaderna fluktuerade den här veckan på grund av händelserna i Ukraina?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Exklusivt: ADSS chefsavgångar fortsätter – Jo Page (CFO) och Kevin Ball (HR-chef). FNG exklusiv… Efter vår tidigare bevakning av ett antal avgångna ledande befattningshavare hos UAE-baserade Retail FX- och CFD-mäklargruppen ADSS (mer information nedan) under det senaste året eller så, har FNG fått reda på att ett antal av de senaste tilläggen till ADSS-teamet ska ersättas de avlidna cheferna har nu lämnat sig själva. Exit ADSS är den Londonbaserade Group CFO Joanne Page (bilden ovan), som precis började på ADSS i augusti 2021 och ersatte gruppens tidigare CFO Trevor Beagrie. Jo Page hade gått med i ADSS efter att ha tillbringat tre år som finanschef för Saxo Bank UK från 2018-2021. Hon hade också tidigare arbetat på Capital Index, ETX Capital och City Index, i ledande finansiella och operativa roller. Kevin Ball lämnar också ADSS efter en mycket kort anställning, som kom in för mindre än ett år sedan som Chief Human Resources Officer.

Retail FX-mäklaraktier drabbade hårt av marknadsoro: NAGA.com -15%, Swissquote -5%. FNG Exklusiv analys… Aktier i ett antal börsnoterade Retail FX- och CFD-mäklarfirmor får stryk, eftersom finansmarknaderna har motverkats av Rysslands invasion av Ukraina. Medan aktiemarknaderna globalt slår hårt idag – DAX är ned 5 %, FTSE -3 %, CAC -5 %, och amerikanska aktieterminer pekar på en nedgång på 2–3 % i S&P 500 och NASDAQ-indexen – ett antal Detaljhandelsvalutaföretag har reagerat särskilt hårt, även efter den senaste tidens kraftiga nedgångar i sina värderingar. Hårdast drabbad i gruppen har NAGA Group AG (ETR:N4G), operatör av det CySEC-licensierade varumärket NAGA.com, som ser sin aktiekurs falla med 15 % ner till 4,25 €, mindre än hälften av dess 52-veckors högsta nivå. i november 2021 och nära sin lägsta nivå på 52 veckor sedan april förra året. Även aktier i Swissquote (SWX:SQN) får stryk.

Admiral Markets får ett förseelsebeslut från Estlands regulator, betalar 20 000 euro i böter. Admiral Markets AS, den Estlandsbaserade Retail FX- och CFD-mäklargruppen som driver varumärket Admirals, har utfärdat ett uttalande angående beslutet av den estniska finanstillsynsmyndigheten Finantsinspektsioon att bötfälla företaget angående rapportering av kundaffärer. Den estniska finansinspektionen har vidarebefordrat ett förseelsebeslut till Admiral Markets AS, enligt vilket bolaget har brutit mot lagen om värdepappersmarknaden och Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 648/2012 (EMIR) samt böter på tjugo tusen euro har ålagts. Enligt Admiral Markets AS har företaget ansträngt sig för att följa rapporteringsskyldigheten. Detta är den andra inkörningen som Admirals nyligen har haft med den estniska tillsynsmyndigheten.

Nukkleus går ihop med Brilliant Acquisition Corp. Nukkleus, Inc, tidigare känt som Compliance & Risk Management Solutions Inc, tillkännagav idag undertecknandet av ett fusionsavtal för ett föreslaget företagsförvärv med Brilliant Acquisition Corp (NASDAQ:BRLI), en börsnoterad specialitet ändamålsförvärvsbolag (SPAC) bildat på Brittiska Jungfruöarna. Transaktionen värderar Nukkleus till ett företagsvärde på cirka 140 miljoner dollar. Enligt villkoren i fusionsavtalet med Brilliant kommer ett nybildat British Virgin Islands-bolag och ett helägt dotterbolag till Nukkleus att gå samman med och in i Brilliant, där Brilliant överlever Fusionen som ett helägt dotterbolag till Nukkleus. Nukkleus, som moderbolag till Brilliant, kommer att ge ut stamaktier till aktieägarna i Brilliant.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Gurpreet Dehal

Exklusiv: OANDA anställer Saxo Banks valutachef Michael Aagaard.

Exklusiv: Gurpreet Dehal ersätter David Meek som Equiti Capitals ordförande.

❑ Saxo Bank Prime Brokerage-chef Peter Plester går till Exness.

❑ CFI anställer FXPrimus exec Stelios Thrasyvoulou som CTO.

❑ GKPro anställer ETX Capitals chef David Papier som chef för institutionell försäljning.

❑ Spotware anställer ex PrimeXM och AAATrade exec Aris Christoforou som marknadschef.

❑ Tools for Brokers utnämner Vahab Hasiri till chef för affärsutveckling MENA.Source link