FX vecka i recension: Plus500 i Asien, Finalto-försäljning, NAGAX VD, Skilling COO, Spotware COO ute

[ad_1]

Nyheter från FX-branschen som toppade rubrikerna den här veckan…

Den ledande CFD-mäklaren Plus500, som har varit mycket brittisk och EU-centrerad hittills, planerar ett stort initiativ i Asien. Företaget har gjort vissa organisatoriska förändringar kring dessa planer, bland annat utnämnt en ny chef för marknadsföring Asien och tillväxtmarknaderna. Vem är Plus500s marknadschef i Asien och tillväxtmarknaderna? På vilka marknader kommer Plus500 initialt att fokusera i Asien?

Försäljningen av Finalto (och Markets.com), efter en mer än årslång process, avslutas äntligen. Det kan dock bli några justeringar av det slutliga försäljningspriset på 250 miljoner dollar. Vi förklarar, läs vidare nedan…

Vem är den nya VD:n som anställts av NAGA Group för sina NAGAX- och NAGA Pay-enheter?

Vem är Skillings nya COO?

Varför lämnade Spotwares COO?

Varför ändrade BUX sitt CFD-erbjudande och handelsapp?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Exklusivt: Plus500 marknadsför Nadav Shilo till chef för marknadsföring i Asien. FNG exklusiv… FNG har lärt sig att den ledande CFD-mäklaren Plus500 (LON:PLUS) har gjort vissa organisatoriska förändringar, eftersom företaget nu vill utöka sitt fotavtryck internationellt, och i synnerhet i Fjärran Östern. Primärt har Plus500 taggat Nadav Shilo som chef för marknadsföring i Asien och tillväxtmarknader och sponsringsstrategier. Nadav tillbringade de senaste nio åren med att bygga och leda Plus500s Affiliates-program, eftersom företaget blev en av världens ledande CFD-mäklare. Hans nya utmaning blir att leda Plus500s tillväxt i Asien, med särskilt fokus initialt på Japan och Singapore.

Finaltos försäljning på 250 miljoner dollar till Gopher Investment avslutas. Onlinespel och finansiella tjänsteföretag Playtech plc (LON:PTEC) är nu bara onlinespeltjänstföretag Playtech, där företaget tillkännager (se hela texten nedan) att det hade avslutat försäljningen på 250 miljoner dollar av sin finansiella handelsdivision, Finalto, till Hong Kongs Gopher Investments. Företaget sa att det slutliga vederlaget är föremål för en “justering av färdigställandekonton” på upp till 25 miljoner dollar i båda riktningarna, bestämt av Finaltos finansiella resultat från 1 januari 2021 till färdigställande.

Exklusivt: USGFX-konkursadministratören gör “betydande framsteg”, offentlig undersökning kommer. FNG exklusiv… FNG har fått reda på att administratören och likvidatorn för USGFX, BRI Ferrier, har skickat ut ett uppdateringsbrev (se hela texten nedan) till tidigare kunder och borgenärer till den konkursmäklare Australian Retail FX- och CFD-mäklaren, där de uppger att de har gjort “betydande framsteg ” sedan dess senaste rapport för ungefär ett halvår sedan. Specifikt sa BRI att man har varit upptagen med att utreda företagets angelägenheter och lämna in en ansökan om domstolens godkännande att använda trustmedel för att offentligt granska olika parter.

BUX gör om sin CFD-handelsapp till Stryk. Den Amsterdambaserade neomäklaren BUX har tagit sitt senaste aggressiva steg för att bryta sig in i CFD-mäklarverksamheten, och tillkännager idag att dess derivathandelsapp (dvs. CFD:er) har ändrats från BUX X till Stryk. Företaget sa att det här varumärket återspeglar ett åtagande att förbättra upplevelsen för kunder som fokuserar på hävstångshandel med CFD:er på index, aktier, guld, valuta och mer. BUX bestämde sig för att gå den här vägen eftersom det nya varumärket tydligt skiljer Stryk och BUX Zero, såväl som de kundgrupper de vänder sig till.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Christina Theodorou

Exklusiv: Stelios Eleftheriou ska leda NAGA Pay och NAGAX.

Exklusiv: Spotware COO Christina Theodorou lämnar till Skyground.

Exklusiv: Andrew Saks går med i The People’s SCE som marknadschef.

❑ Skilling befordrar Daniela Egli till COO.

Exklusiv: HonorFX VD Andrew Ishchuk hoppar till BelleoFX.

Exklusiv: GMI anställer Khaled Sadek som affärsutvecklingschef.

Exklusiv: MultiBank anställer easyMarkets / FXTM alun Ahmed Badr som egyptisk direktör.


[ad_2]

Source link