FX-vecka i granskning: VD flyttar på Admirals och Equiti, MillTechFX lanserar, institutionell krypto

[ad_1]

Vilken långvarig co-CEO lämnade amiraler?

Vilken intern förvaltningsblandning ledde till nya vd för Equiti Capital och Equiti Seychellerna?

Vilken ledande VC-siffra i London ligger bakom den nya multibank-FX-plattformen MillTechFX?

Vilka stora finansinstitut meddelade nya kryptoinitiativ?

Svaren på denna fråga och mycket mer uppträdde först eller exklusivt denna vecka på FNG. Några av de bästa FX-branschnyheterna som har dykt upp de senaste sju dagarna på FNG inkluderade:


Sir Ronald Cohen stödde MillTechFX lanserar valutamarknad för flera banker. Millennium Global, en av världens största valutahanterare, har meddelat att de har lanserat MillTechFX – en oberoende, jämförande valutamarknad för flera banker som minskar valutakörningskostnader och operativa bördor, med stöd av Sir Ronald Cohen, allmänt känd som ” far till brittiskt riskkapital ‘. Verksamheten har varit i byggläge under de senaste 12 månaderna och har registrerat 10+ marknadsbanker för att tillhandahålla räntor, för att få sin modell på marknaden och samla kundaffärer från kapitalförvaltare, företag och institutionella investerare. Kunderna har hittills handlat miljarder USD, och användningen växer varje månad.

Nederländerna kommer att införa restriktioner för att erbjuda turbos från oktober 2021. Begränsningar införs för att erbjuda turbos till nederländska detaljinvesterare med verkan från och med den 1 oktober 2021. Det kommer att finnas en hävstångsbegränsning, en obligatorisk riskvarning och ett förbud mot bonusar för handel med turbos, bekräftade den nederländska myndigheten för finansmarknader (AFM) idag. Begränsningarna inkluderar: Hävstångsbegränsningar minskar den finansiella risken för privatpersoner; En obligatorisk riskvarning hjälper investerare att fatta bättre informerade beslut. Ett förbud mot bonus motverkar perversa incitament för att uppmuntra investerare att öka sin handel med turbo. Turbo är hävstångsprodukter: investerare spekulerar i att priserna på ett underliggande värdepapper, såsom ett aktie, ett index eller en valuta, kommer att stiga eller sjunka. Den underliggande säkerheten finansieras till stor del med lånade pengar.

TP ICAP, Fidelity lanserar reglerad kryptohandelsplattform. Finansmarknadsinfrastrukturföretaget TP ICAP har meddelat lanseringen av vad det kallar en innovativ grossisthandelsplattform för kryptoassets, som arbetar i samarbete med Fidelity Digital Assets, Zodia Custody och Flow Traders. Den nya plattformen, som är föremål för registrering hos UK Financial Conduct Authority, kommer att innehålla en elektronisk grossistmarknad för kryptoasset-handel, inklusive Bitcoin och Ethereum, samt tillhandahålla anslutningsmöjligheter och post-trade-infrastruktur till ett nätverk av depåer för digitala tillgångar. TP ICAP arbetar med Fidelity Digital Assets och Zodia Custody, båda ledande depåer för kryptotillgångar, för att säkerställa att kunderna har en segregerad och interoperabel modell för exekvering och avveckling, ett viktigt krav för kunder som går in i denna nya tillgångsklass.

Exklusivt: FXCM: s VD Brendan Callan om ommärkning, institutionell FX, hantering genom COVID och mer. FNG Exklusiv intervju… Med FXCM: s detaljhandelsmäklare som ändrade sin logotyp för andra gången i sin 20-åriga historia, trodde vi att det skulle vara en bra tid att komma ikapp med FXCM: s VD Brendan Callan och lära sig mer om företagets nya logotyp / tagline, och hur det går på det som förmodligen är en av de mest verkliga globala av alla Retail FX-mäklare. Brendan Callan har varit med i FXCM i 20 år och har varit VD sedan 2017 för att övervaka FXCMs återfödelse som en viktig aktör i både Retail och Institutional FX. Här är vad han hade att säga om FXCM: s ommärkning, hantera en global organisation genom COVID-pandemin, institutionell valuta och vad som väntar.

De bästa FX-branschledningen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderade

Brian Myers

Exklusiv: Admiral Markets Groups vd Victor Gherbovet avgår.

❑ Nigel Holmes utsågs till Equiti Capital VD när Brian Myers är chef för Seychellerna / Afrika.

❑ Centroid Solutions anställer PrimeXM-chef Fraser Nelson som Bus Dev Manager.

❑ Samtrade FX tillägger SGX / SIAS veterinär Richard Dyason som Chief Strategy Officer.

❑ Tradeweb Markets utser Balbir Bakhshi till styrelsen.

[ad_2]

Source link