FX -vecka i granskning: NAGA -rekordintäkter, TradeZero SPAC, ETX ersätter CMO

[ad_1]

Vad drev NAGA Groups rekordintäkter och vinstsiffror under tredje kvartalet?

Vid vilken värdering går den amerikanska onlinemäklaren TradeZero offentligt via en SPAC -fusion?

Vem är inne och vem är ute som CMO för FCA -reglerade CFD -mäklare ETX Capital?

Vilken handelsplattform online samlade in 298 miljoner dollar till en värdering på 3 miljarder dollar?

Svar på dessa frågor och mycket mer dök upp först eller exklusivt denna vecka på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade FX-branschnyheterna som har dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Exklusivt: Nandik Barbhaiya ut som CMO för ETX Capital. FNG Exclusive… FNG har fått veta att Nandik Barbhaiya har lämnat sin position som CMO i Londonbaserade, FCA -reglerade CFD -mäklare ETX Capital. Nandik Barbhaiya var en av de allra första externa anställningarna som gjordes för ett år sedan av ETX, vilket också uteslutande rapporterades vid den tiden av FNG, efter företagets förvärv av den Schweizbaserade fintech -investeraren Guru Capital SA. Men vi förstår att ledningen och ägargruppen inte var nöjda med de framsteg som hittills gjorts under ledning av Mr Barbhaiya och har valt att göra en förändring. ETX har ersatt Mr Barbhaiya som CMO med Claudio Bedino, en av grundarna på Oval som också fungerade som Ovals COO och CMO.

TradeZero siktar på offentlig notering genom SPAC -sammanslagning. TradeZero Holding Corp och Dune Acquisition Corporation (NASDAQ: DUNEU), ett specialförvärvsföretag, meddelade att de har ingått ett slutgiltigt avtal för sitt företagsförvärv, vilket skulle resultera i att TradeZero blir ett börsnoterat företag. Det sammanslagna företaget kommer att heta TradeZero Global Inc. vid stängningen av rörelseförvärvet och förväntas noteras på New York -börsen under en ny ticker -symbol, “TRAD”. TradeZero grundades 2015 av ett team som utnyttjade decennier av kollektiv drift och handelserfarenhet för att bygga en nästa generations handelsplattform skräddarsydd för behoven hos den ständigt växande gemenskapen av sofistikerade handlare.

NAGA Group publicerar rekordintäkter på 21 miljoner dollar och EBITDA på 5,2 miljoner dollar under Q3-2021. Social handelsfokuserad nätmäklare NAGA Group AG (ETR: N4G) har släppt oreviderade preliminära gruppsiffror för det tredje kvartalet 2021, vilket indikerar ett rekordkvartal för företaget. NAGA Group, som är baserat i Hamburg, Tyskland men driver NAGA.com -webbplatsen från Cypern under en CySEC -licens, rapporterade att NAGA -intäkterna ökade med 157% jämfört med föregående år och 38% QoQ till cirka 21 miljoner dollar, jämfört med 8 miljoner dollar under tredje kvartalet 2020 och dess tidigare rekord på 15 miljoner USD under andra kvartalet 2021. Den starka tillväxten understryks av ett preliminärt oreviderat rekord EBITDA på 5,2 miljoner dollar, en tillväxt på 125% jämfört med tredje kvartalet 2020 (2,3 miljoner dollar).

TradingView samlar in 298 miljoner dollar till en värdering på 3 miljarder dollar, ledd av Tiger Global. Populär detaljhandelsplattform och socialt nätverk för handlare och investerare TradingView har meddelat en ny investeringsrunda på 298 miljoner dollar, ledd av Tiger Global. Finansieringen tar företaget, som har betalande kunder i över 180 länder världen över, till en värdering på 3 miljarder dollar. Detta var den andra stora investeringen för Tiger Global i år i en online -handelsplattform. Tiger ledde en investeringsrunda på 40 miljoner dollar som samlades in av den australiensiska neobroker Stake i maj 2021. TradingView har blivit allt mer populärt bland Retail FX- och CFD-mäklare som ett tillägg till traditionella MT4/MT5-plattformar. Mäklare som har integrerat TradingView i sitt erbjudande inkluderar Tickmill, easyMarkets, Capital.com och Saxo Bank.

Topp FX -branschledande rörelser som rapporterades på FNG den här veckan inkluderade:

Tatiana Indge

Exklusiv: FX Back Office anställer ex BridgerPay exec Tatiana Indge som CFO.

❑ Sally Francis-Cole, Stephen Best går med i LSEG: s globala FX-affärsteam.

❑ GlobalBlock UK utser Rodney Prescott till CTO.

❑ Copper.co utser Philip Hammond som seniorrådgivare.

❑ Barclays utser Angela Liu till vd för landet i Kina.

[ad_2]

Source link