FX -vecka i granskning: Finalto såld (och heter COO), Optimove samlar in 75 miljoner dollar, Pepperstone ME -huvud

[ad_1]

Till vem och för hur mycket gick Playtech med på att sälja Finalto till efter att dess tidigare (men billigare) försök avvisades av Playtechs aktieägare?

Vem lägger 75 miljoner dollar på CRM- och lagringsspecialisten Optimove?

Vem är Pepperstones nya kontorschef i Mellanöstern i Dubai?

Vad har ESMA att säga om betalnings-för-order-flöde (PFOF) -avtal som kommer till Europa?

Svar på dessa frågor och mycket mer dök upp först eller exklusivt denna vecka på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade FX-branschnyheterna som har dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Playtech går med på att sälja Finalto till Gopher för 250 miljoner dollar. Efter att ha fått sin tidigare (men lägre värde) försäljningsplan för finansdivisionen Finalto avvisad av sina egna aktieägare, har onlinespelbolaget Playtech (LON: PTEC) meddelat att det nu har gått med på att sälja Finalto till Gopher Investments för 250 miljoner dollar. När han gjorde matten erkände dock Playtech att det verkliga värdet av affären är 132,2 miljoner dollar – den officiella prislappen på 250 miljoner dollar som ska betalas av Gopher, minus 109 miljoner dollar i kapital (dvs. kontanter) som Playtech kommer att inkludera med Finalto, med avdrag för avbetalningsavgiften på 8,8 miljoner dollar till Zvika Barinboim, vars konsortiets erbjudande avvisades i mitten av augusti med en omröstning från aktieägare i Playtech, enligt ovan.

CRM -specialisten Optimove samlar in 75 miljoner dollar. CRM- och lagringslösningsleverantören Optimove, som har ett antal Retail FX -klienter, har meddelat att man har samlat in en investeringsrunda på 75 miljoner dollar, ledd av Summit Partners. Optimove specialiserar sig på marknadsföring av kundrelationer, med ett uttalat uppdrag att hjälpa varumärken att “glädja” sina kunder och låta dem komma tillbaka. Företaget har baser i Tel Aviv, New York och London. SaaS -företaget grundades 2012 av VD Pini Yakuel för att koppla ihop kunder med varumärken och tillämpa artificiell intelligens på kunddata för att orkestrera rätt budskap till rätt kund vid rätt tidpunkt och göra det i stor skala.

ESMA söker input om privatinvesterarskydd och PFOF. Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA) publicerade idag en uppmaning att bevisa ett antal detaljhandelsinvesterarskydd inom MiFID II. Tillsynsmyndigheten noterar frenesin för detaljhandelsinvesteringar avseende vissa aktier som observerades i januari och februari i år (‘GameStop -fall’) som har väckt oro kring tillhandahållandet av exekvering och mäklartjänster via onlineplattformar och har lyft fram specifika risker kopplade till vissa nya affärsmodeller. Affärsmodellerna för ”nollkommissionsmäklare” och praxis med ”betalning för orderflöde” (PFOF) har dragits i rampljuset. I juli 2021 utfärdade ESMA ett uttalande för att varna företag och investerare om risker som uppstår vid betalning för orderflöde.

Topp FX -branschledande rörelser som rapporterades på FNG den här veckan inkluderade:

Anca Ioana Ionescu

Exklusiv: Pepperstone heter Alex Kolpokchi som chef för Dubai DFSA -enhet.

Exklusiv: Finalto marknadsför Stanislav Bunimovich till COO för B2B -företag.

Exklusiv: Anca Ioana Ionescu ansluter till FINXFLO som chef för HR.

❑ BNP Paribas Markets 360 heter David Martin som chef för Commodities Desk Strategy.

❑ Zip utser Jinal Shah till CMO för den amerikanska marknaden.

[ad_2]

Source link