Varför slog Playtechs försäljning av finansdivisionen – Finalto och Markets.com – en stor vägspärr? Och vad händer sedan?

Vilka tecken finns på att schweiziska nationalbanken – än en gång – kan ändra sin strategi för att effektivt stödja CHF -växelkurser? Kommer historien att upprepa sig?

Hur gick det för FX -industrins stalwarts Plus500 och Saxo Bank under första halvåret 2021? Vad är utsikterna för resten av året?

Vem är Liverpool FC: s nya Retail FX -sponsor?

Svar på dessa frågor och mycket mer dök upp först eller exklusivt denna vecka på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade FX-branschnyheterna som har dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Playtechs aktieägare avvisar Finaltos försäljning till Barinboim Group. Online gaming tech -leverantören Playtech plc (LON: PTEC) har meddelat att dess aktieägare har avvisat avvisande den föreslagna försäljningen av divisionen Financials till ett konsortium som leds av den israeliska affärsmannen Zvika Barinboim. Affären, som tecknades mellan Playtech och Barinboim -konsortiet i slutet av maj, skulle se Playtechs finansavdelning – bestående av Finalto B2B -verksamheten och Retail FX- och CFD -mäklaren Markets.com – säljas för 210 miljoner dollar i kontanter. (Men som visades uteslutande på FNG skulle försäljningen verkligen ge Playtech bara 101 miljoner dollar, eftersom företaget skulle sparka in 109 miljoner dollar i kontanter till den sålda enheten som en del av transaktionen.) Så vad händer sedan?

Barinboim Group ger inte upp på köpet av Finalto. Förvärvsgruppen, vars planerade köp av Finalto och Markets.com på 210 miljoner dollar tackade nej till Playtechs aktieägare tidigare idag, ger inte upp. Gruppen, ledd av den israeliska affärsmannen Zvika Barinboim med stöd från ett antal bank- och försäkringsbolag, utfärdade ett uttalande sent på onsdagen där han förklarade sitt beslut att låta Playtech nu förhandla med alternativa budgivare Gopher Investments (som erbjöd 250 miljoner dollar för Finalto). som dess planer på att formellt hålla konsortiet tillsammans i ytterligare 30 dagar. Uppenbarligen tror Barinboim -gruppen att Playtechs planerade affärer med Gopher Investments i slutändan inte kommer att ge en genomförbar affär och att Gophers intresse för Finalto kommer att avslöjas som “inte äkta”.

SNB -ingrepp i CHF – kan historien upprepa sig? Gästinlägg… Det finns få deltagare på valutamarknaden som behöver påminnas om händelserna i januari 2015, men det finns en möjlighet att historien kan komma att upprepa sig, vilket verkar vara en risk som är ganska mindre i huvudet av dagens operatörer. En närmare titt på situationen kan tyda på att den schweiziska nationalbankens underförstådda politik kan vara under ett visst tryck, med nuvarande reserver som utan tvekan kan jämföra med reserverna vid tidpunkten för borttagandet av EUR/CHF -pinnen i januari 2015. Åsikterna är delade på marknaderna om huruvida schweizisk franc handlar till verkligt värde, eller om kursen kan visa sig vara ohållbar.

Plus500 -aktier stiger 8% efter 1H -resultat. Ledande onlinehandeln FX och CFD: s mäklare Plus500 (LON: PLUS) såg sina aktier stiga med 8% på tisdagen, efter att företaget offentliggjorde sina resultat för första halvåret 2021. Medan företaget redan hade offentliggjort sina toppintäkter för första halvåret tillbaka i början av juli tycktes marknaderna jubla för företagets fortsatta övergripande lönsamhetsnivå, liksom dess förmåga att fortsätta att växa sin kundbas. Som nämnts hade vi den 12 juli rapporterat att Plus500-intäkterna för Q2-2021 sjönk med 30% QoQ, vilket skickade Plus500-aktier på lite av en veckas bild på 6-7% vid den tiden. Aktieägarna oroar sig dock för att minskningen av intäkterna kan ha resulterat i en stor lönsamhetshitt tycks ha avhjälpts av hela 1H -rapporten, med Plus500 som tjänade 165 miljoner dollar i nettoresultat under sexmånadersperioden.

Liverpool FC välkomnar ThinkMarkets som sin officiella globala handelspartner. Liverpool FC har välkomnat den globala näthandelsmäklaren ThinkMarkets som sin nya officiella globala handelspartner. Med kontor i London, Melbourne, Dubai och Tokyo, tillsammans med knutpunkter i Asien-Stillahavsområdet, Europa och Sydafrika, kommer ThinkMarkets att arbeta med klubben för att snabbt och enkelt få tillgång till ett brett utbud av finansiella handelsmarknader till Liverpool FC supportrar över hela världen. Det globala partnerskapet kommer att fokusera på att föra fram marknadstillträde och spelförändrande teknik, vilket ger ThinkMarkets en högprofilerad möjlighet att marknadsföra sitt varumärke samt sina handelsprodukter med flera tillgångar och innovativa plattformar.

Topp FX -branschledande rörelser som rapporterades på FNG den här veckan inkluderade:

Matthew Cavallo

Exklusiv: Reactive Markets anställer 360T/GTX -alumnen Matthew Cavallo som Dir Bus Dev.

❑ Saxo Bank utser Camilla Dahl Hansen till ny Chief Saxo Experience Officer.

❑ Glenn Hutchins avgår från Virtu Financials BoD.

❑ Santander UK utser Nicky Morgan till styrelsen.Source link