Vilken Retail FX -mäklare blev den första som lanserade handel med Fan Token CFD? (Och, vad är egentligen Fan Tokens?).

Vilken medgrundare av Exness deltog precis i en stor finansieringsrunda på flera miljoner dollar av NAGA Group?

Vilken affär gjorde Cboe -bläcket med ledande Spot FX -marknadstillverkaren XTX Markets?

Vilken mångårig senior Swissquote -chef har flyttat till Saxo Bank för att bli VD för Saxo MENA?

Vilken tidigare försäljningschef – Kina för Saxo Bank gick med i Vantage FX?

Svar på dessa frågor och mycket mer dök upp först eller exklusivt denna vecka på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade FX-branschnyheterna som har dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


Exklusivt: Skilling lägger till CFD -handel med Fan Token. FNG Exclusive… FNG har lärt sig att CySEC -licensierad Retail FX- och CFD -mäklare Skilling har lanserat CFD -handel på Fan Tokens. I ett inlägg på sociala medier noterade Skilling VD Michael Kamerman att erbjudandet är ett första för CFD -handelsindustrin. Fan Tokens är en typ av kryptovaluta, specifikt en typ av icke-svampbar token (NFT). Fan Tokens är skapade av Socios.com och utfärdas av populära sportklubbar (hittills främst europeiska fotbollslag) och låter innehavare rösta om mestadels mindre beslut relaterade till deras klubbar. De kommer också med utlovade speciella teamrelaterade belöningar och priser. I huvudsak är Fan Tokens ett sätt att ge fansen ett sätt att handla med sportlagens popularitet, utan att ha ett ägande som skulle komma med “riktiga” andelar i laget.

NAGA Group samlar in 22,7 miljoner euro när Apeiron tar stora insatser. Rapporterade först på FNG… Social handelsfokuserad detaljhandel FX- och CFD -mäklare NAGA Group AG (FRA: N4G), som driver NAGA.com -webbplatsen, har tillkännagivit sin andra stora finansiering 2021, vilket ökar 22,7 miljoner euro (26,7 miljoner dollar) i nytt eget kapital från Apeiron Investment Group Ltd, som kommer att bli en ny strategisk och långsiktig investerare i NAGA. Apeiron är det privata investeringsbolaget till entreprenören och investeraren Christian Angermayer och Igor Lychagov, grundare av Exness, ett av de största mäklarbolagen i detaljhandeln. Hauck & Aufhäuser agerade som ensam bokförare i transaktionen. Tidigare i år, som uteslutande rapporterades då av FNG, tog NAGA in 8 miljoner euro från PIPE -investeraren Yorkville.

Cboe FX lanserar värd algo -tjänst med XTX Markets. Cboe Global Markets (Cboe: CBOE) har tillkännagivit att dess institutionella valutaenhet Cboe FX Markets lanserar en värd algo -exekveringstjänst, i samarbete med den ledande elektroniska likviditetsleverantören XTX Markets, den största marknadstillverkaren i Spot FX. Denna tjänst kommer att hjälpa Cboe FX -deltagare att få tillgång till XTX Markets Execution Algo (‘XTX Algo’), som är utformat för att minska implementeringsbristen, via Cboe FX ECN. Cboe FX har beviljats ​​exklusiva rättigheter för användning av XTX Algo i det anonyma ECN -utrymmet och denna tjänst är tillgänglig för utförande av de mest aktivt handlade paren på spot FX -marknaden.

Exklusivt: GKFX UK minskar förlusten 2020 till £ 2,9 miljoner. FNG Exclusive… FNG har fått veta via registreringsansökningar att FCA -reglerade FX- och CFD -mäklare GKFX Financial Services Ltd har minskat sina förluster kraftigt 2020, även om företaget fortsätter att minska och se minskade intäkter. Efter att ha rapporterat en förlust på nära 9 miljoner pund 2019 sågs GKFX UK en förlust på 2,9 miljoner pund 2020. Intäkterna sjönk från 3,6 miljoner pund 2019 till 2,7 miljoner pund 2020 – intäkterna på GKFX UK var hela 94 miljoner pund 2016 och 60 miljoner pund 2017. Intäkterna på GKFX UK genereras huvudsakligen genom en volymrabatt med en motpart som är relaterad till företaget genom gemensamt ägande.

Topp FX -branschledande rörelser som rapporterades på FNG den här veckan inkluderade:

Damian Hitchen

❑ Saxo Bank anställer Swissquote Singapores vd Damian Hitchen som chef för MENA.

❑ Vantage FX anställer Saxo China alum Eoh You Loong för att driva APAC -aktiviteter.

❑ Equiti Capital tillför CFO Sheetal Chouhan till sin styrelse.

❑ Broadway Technology heter Dan Romanelli Relationschef.

❑ FlowBank anställer Natixis -chefen Esty Dwek som CIO.Source link