FX -vecka i granskning: eToro- och Dukascopy -resultat, PayPal -brittisk kryptohandel, Libertex -licens

[ad_1]

Hur gick eToro under andra kvartalet och 1H-2021?

Och hur är det med Dukascopy?

Vad är nytt med PayPals brittiska erbjudande om kryptohandel?

Vad hände med Libertex CySEC -licens, delvis avstängd tidigare denna månad?

Vilka verkställande rörelser rapporterades om OANDA, ETX Capital, Valutrades och Exness?

Svar på dessa frågor och mycket mer dök upp först eller exklusivt denna vecka på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade FX-branschnyheterna som har dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


eToro-intäkterna uppgick till 291 miljoner dollar under andra kvartalet 2020, en ökning med 8% jämfört med QoQ. Detaljhandeln FX och CFD: s mäklare eToro har släppt sammanfattande finansiella och operativa resultat för andra kvartalet, vilket indikerar en fortsatt men långsam tillväxt. eToros Americas -verksamhet stod för 12% av de finansierade kontona i slutet av andra kvartalet 2021, upp från 6% i slutet av andra kvartalet 2020. Cryptoassets drev de totala provisionerna under andra kvartalet 2021, vilket återspeglar ett starkt intresse från detaljhandelsinvesterare på kryptomarknader. Räntan var diversifierad över de kryptor som eToro erbjöd med de högsta handelsvolymerna i BTC, XRP, ETH, ADA och DOGE. eToro har sett ett mönster över tiden, med ökad handelsaktivitet i en viss tillgångsklass eller marknad som påverkar eToros totala provision under vissa kvartal eller år.

Exklusivt: Dukascopys intäkter sjunker med 23% under 1H-2021 till 11 miljoner CHF. FNG Exclusive… FNG har lärt sig från ansökningar att Genève-baserade Retail FX-mäklaren Dukascopy Bank SA har sett en allvarlig och fortsatt nedgång i verksamheten, där intäkterna första halvåret 2021 är företagets lägsta resultat på flera år. Intäkterna på Dukascopy (eller vad företaget kallar ”Resultat från handelsverksamhet”) uppgick till 10,95 miljoner CHF (11,9 miljoner USD) under de första sex månaderna 2021, en minskning med 23% från andra halvåret 2020 och mindre än hälften av CHF 25,44 miljoner som företaget tog in under 1H-2020. Enligt vår uppfattning är det delvis ansvarigt för nedgången att Dukascopy var något sent ute i spelet med att erbjuda kryptohandel till sina kunder.

PayPal erbjuder brittiska kunder att köpa, hålla och sälja kryptovaluta. PayPal (NASDAQ: PYPL) tillkännagav idag lanseringen av en ny tjänst som gör det möjligt för sina kunder i Storbritannien att köpa, hålla och sälja kryptovaluta med PayPal. Denna nya tjänst börjar rulla ut den här veckan. Kunderna kan välja mellan fyra typer av kryptovalutor – Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Bitcoin Cash. Genom att komma åt deras PayPal-konto via webbplatsen eller mobilappen kan de se kryptopriser i realtid, få tillgång till utbildningsinnehåll för att svara på vanliga frågor och lära sig mer om kryptovalutor, inklusive möjligheter och risker. Lanseringen markerar den första internationella expansionen av företagets kryptovaluta -erbjudande utanför USA.

Libertex har återinstallerat CySEC CIF -licens efter borttagning av giveaways. Cyperns finansiella tillsynsmyndighet CySEC har utfärdat ett meddelande (se hela texten nedan) om att det har beslutat att återkalla sitt beslut för en delvis avstängning av Cyperns investeringsföretags (CIF) licens för Indication Investments Ltd. Indication Investment driver varumärket Libertex retail FX, webbplats libertex.com. Som vi rapporterade i början av augusti upphävde CySEC delvis Libertex licens som begränsade företaget från att acceptera nya kunder och från att ta emot nya insättningar från befintliga kunder. Det följde på en böter på 160 000 euro som delades ut till Libertex / Indication Investments 2020 för frågor som inkluderade att inte utföra vissa kundorder på villkor som var mest fördelaktiga för kunden och erbjuda mer än den maximala 30x hävstångseffekten som tillåts för detaljhandlare.

Topp FX -branschledande rörelser som rapporterades på FNG den här veckan inkluderade:

Andrea Di Blasio

Exklusiv: Valutrades anställer ThinkMarkets exec Rob Collins som handelschef.

❑ OANDA utser Karl Roessner till icke-exekutiv direktör.

Exklusiv: ETX anställer ex Swissquote -analytikern Andrea Di Blasio som chef för Quant Trading.

❑ Exness anställer Wael Makarem som Senior Market Strategist – MENA.

❑ DigitalX utser Jonathon Carley till tillförordnad operativ chef.

❑ AffiniPay utser Bryan Thompson till dess Chief Technology Officer.

[ad_2]

Source link