FX-vecka i granskning: CySEC skällde ut, eToro-resultat, affiliate-efterlevnad, Bitcoin ATM-avstängning


Normalt sett var CySEC-tillsynsmyndigheten CySEC på väg mot citat, varningar och böter den här veckan. Europeiska finansiella tillsynsorganet ESMA gjorde ett första steg i sitt slag genom att utfärda en lista över “brister” som den hittade på CySEC, efter en granskning av ett antal av de länder som är värd för licensierade mäklare som tillhandahåller mycket “kors”. -border”-tjänster, dvs Retail FX- och CFD-mäklare.

Vilka brister listade ESMA för CySEC?

Vilka rekommendationer gjorde det till CySEC?

Läs vidare nedan.

Även den senaste veckan på FNG…

Vad ledde till en förlust på 265 miljoner dollar för 2021 på eToro?

Vilken känd leverantör av iGaming affiliate compliance-lösningar lanserar ett system riktat till Forex-, CFD- och kryptomäklare?

Varför vill FCA stänga alla krypto-/Bitcoin-uttagsautomater i Storbritannien?

Svar på dessa frågor, och en hel del fler, dök upp först eller exklusivt den senaste veckan på FNG. Några av de mest lästa och kommenterade nyheterna från FX-branschen som dykt upp under de senaste sju dagarna på FNG inkluderar:


ESMA utfärdar rekommendationer till CySEC. Cyperns finanstillsynsmyndighet CySEC tog en “på hakan” i torsdags, med det pan-europeiska tillsynsorganet ESMA som skällde ut CySEC. ESMA sa att detta var ett första drag i sitt slag, efter en granskning av länder vars reglerade mäklare gör mycket gränsöverskridande affärer – som Cypern, Malta, Tyskland och Nederländerna – dvs. de som är värd för en del detaljhandel FX/CFD-mäklare. European Securities and Markets Authority (ESMA) tillkännagav en uppsättning rekommendationer till Cyperns Securities and Exchange Commission (CySEC), första gången ESMA har utfärdat sådana rekommendationer till en nationell behörig myndighet (NCA).

eToro bokför 2021 intäkter på 1,23 miljarder USD, nettoförlust 265 miljoner USD. Den sociala handelsfokuserade onlinemäklaren eToro har släppt sina finansiella resultat för 2021, vilket tyder på att företaget fortsatte att växa men till en ganska brant kostnad. eToro rapporterade intäkter (eller vad det kallar totala provisioner) på 1,234 miljarder USD 2021, mer än dubbelt så mycket som 602 miljoner USD som det tog in under 2020. eToro rapporterade en nettoförlust på 265,7 miljoner USD 2021, jämfört med en vinst på 82,9 miljoner USD 2020, som Marknadsföringskostnaderna mer än fördubblades från $229 miljoner till $524 miljoner, och företaget såg personalrelaterade utgifter ballong från $37 miljoner till $238,6 miljoner. Andra halvan av 2021 var mycket långsammare hos eToro när det gäller antalet avslut, eftersom Meme Stock-frenzyn och kryptoökningen drev aktiviteten under Q1 respektive Q2.

FCA siktar på illegala krypto-uttagsautomater som är verksamma i Storbritannien. Den brittiska finanstillsynsmyndigheten FCA har meddelat att de har varnat operatörer av krypto-uttagsautomater i Storbritannien att stänga av sina maskiner eller ställas inför verkställighetsåtgärder. Krypto-uttagsautomater som erbjuder utbyte av kryptotillgångar i Storbritannien måste vara registrerade hos tillsynsmyndigheten och måste följa UK Money Laundering Regulations (MLR). Inget av kryptotillgångsföretagen som är registrerade hos FCA har godkänts för att erbjuda krypto-ATM-tjänster, vilket innebär att någon av dem som verkar i Storbritannien gör det olagligt och att konsumenter inte ska använda dem. Storbritanniens Upper Tribunal avgjorde nyligen Gidiplus, ett företag som erbjuder krypto-uttagsautomattjänster, som ville fortsätta handeln, i avvaktan på att Upper Tribunal avgör sin överklagan mot regulatorn som avslår dess ansökan om registrering enligt MLR.

24 Exchange samlar in ytterligare $7M från Morgan Creek, Aspire, Blackwells, HNW investerare. Bara tre månader bort från en kapitalhöjning på 14 miljoner dollar ledd av Steve Cohens Point72 Ventures, meddelade den “alltid öppna” institutionella handelsplatsen 24 Exchange att den har samlat in ytterligare 7,025 miljoner dollar i finansiering ledd av Morgan Creek Digital, Aspire Financial, Blackwells Capital LLC och flera enskilda investerare. Företaget sa att denna finansieringsrunda kommer att hjälpa till att ytterligare expandera 24 Exchanges handelsplattform för flera tillgångar till att omfatta ytterligare tillgångsklasser, inklusive kryptovalutor och aktier för institutionella marknadskunder. 24 Exchange meddelade också att den 24 februari översteg volymen av FX NDF-handel på sin institutionella plattform 1,2 miljarder dollar.

De främsta rörelserna i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderar:

Joy Li

❑ Citi och DB alun Sabrina Wilson går med i det institutionella kryptoföretaget Copper.co som COO.

Exklusiv: Valutrades VD Graeme Watkins går med i styrelsen för Singapore-fonden AMB Megatrend.

❑ Gold-i utser Joy Li till chef för APAC.

❑ ADSS anställer Sophia Salim som Chief Product and Innovation Officer.

❑ Cboe Global Markets befordrar David Howson till president.Source link