FX-vecka i granskning: Admiraler och valutrades i MENA, anställer Sucden FX-säljteam


Vem anställde Valutrades för att leda sin nya MENA-verksamhet?

Var är Admirals nya licensierade dotterbolag (och 10-personers kontor) som kommer att täcka MENA-regionen?

Varifrån anställde Sucden Financial ett helt fyra-personers försäljningsteam?

Vilken CySEC-mäklare gick offshore? (Och var?).

Vilken FX-mäklare KYC / AML-specialist fick en CySEC ASP-licens?

Vem avgick som VD för en FCA-licensierad Retail FX-mäklare?

Svaren på denna fråga och mycket mer uppträdde först eller exklusivt denna vecka på FNG. Några av de bästa FX-branschnyheterna de senaste sju dagarna på FNG inkluderade:


Exklusivt: Valutrades expanderar till MENA-regionen och anställer Waleed Salah från Blackbull. FNG Exclusive… FNG har lärt sig att Waleed Salah bara två månader sedan han var chef för arabiska kontoret för Nya Zeelands baserade Retail FX- och CFD-mäklare Blackbull Markets är på väg igen och har gått med i Valutrades. Hans nya titel på Valutrades kommer att bli försäljningschef MENA, men han kommer faktiskt att åtalas för att bygga Valutrades verksamhet och varumärke i den arabisktalande världen. Den egyptiska Waleed Salah hade gått med i Blackbull Markets i april 2021 (som också uteslutande rapporterades av FNG) från Australien baserat VantageFX, där han hade en liknande roll. Valutrades är en FCA-licensierad mäklare och drivs från London ledd av Graeme Watkins, som har varit VD sedan 2015.

Exklusivt: Admirals förälder Admiral Markets AS öppnar ett dotterbolag i Jordanien. FNG Exclusive… FNG har lärt sig att Estlands baserade online-handels- och investeringsföretag Admiral Markets AS expanderar och öppnar ett dotterbolag i Jordanien. Det är implementeringen av företagets långsiktiga strategi, som ett av målen är att fortsätta expandera i Mellanöstern och Nordafrika (MENA) -regionen. Investeringen som krävs för att öppna ett nytt dotterbolag är 3 280 000 JOD, eller drygt 4 miljoner euro. Det nya operativa företaget är fullständigt reglerat av Jordan Securities Commission. Admiral Markets Group AS är fysiskt representerat i tjugo länder över hela världen genom sina reglerade handelsföretag med en kundportfölj som täcker över 145 länder.

Fxview lägger till offshore-närvaro i St Vincent & Grenadinerna. Nyligen förvärvade Retail FX-mäklare Fxview har meddelat att man har lagt till en offshore-arm som etablerar en enhet i St Vincent och Grenadinerna. Den södra karibiska ön har blivit ett populärt resmål för offshore FX-mäklare. Det Cypernbaserade och CySEC-licensierade Fxview, som förvärvades tidigare i år av det indisk-kanadensiska fintechföretaget Finvasia, har etablerat offshore-dotterbolaget Charlgate SVG LLC som företaget säger kommer att säkerställa en expansion av produkter och tjänster på Fxviews plattformar. Det gör det också möjligt för dem att erbjuda reglerade forex- och CFD-handelstjänster till handlare över hela världen. Offshore Fxview-armen kommer att hanteras av Rahul Bansal, AVP Business Management på Fxview som kommer att fungera som chef för Charlgate SVG LLC.

KYC / AML-specialist Sumsub får CySEC ASP-licens. Metumsuppbackad identitetsverifieringsplattform Sumsub har tagit ytterligare ett steg för att göra ytterligare inbrott i Retail FX-sektorn och meddelar att man har säkrat en administrativ tjänsteleverantörslicens (ASP) från Cyperns finansregulator CySEC. Företaget sa att denna ytterligare kvalifikation kommer att hjälpa Sumsub att konsultera över 1000 företag som kämpar för att uppfylla AML-kraven. Sumsub har nyligen undertecknat ett antal affärer med teknik- och plattformsleverantörer till Retail FX-mäklare och integrerat några av eller alla dess lösningar (t.ex. klientvideoverifiering). Dessa inkluderar avtal med B2Broker, leverantören av vita etiketter Scalable Solutions och Leverate.

Topprörelser i FX-branschen som rapporterades på FNG den här veckan inkluderade:

Andrew Peeler

Rapporterade först på FNG: Sucden anställer Mike Wilkins och hela FX-försäljnings- / handelsteamet från StoneX.

Exklusiv: USGFX UK: s VD Simon Quirke avgår.

Exklusiv: CTO Troels Madsen lämnar Finalto.

❑ Equiniti utser Andrew Peeler till CFO.

❑ Liquidity Connect VD Victor Hendrix dör.

❑ Fiserv utser Guy Chiarello till Chief Operating Officer.Source link