FSCS kontaktar fortfarande London Capital & Finance obligationsinnehavare


UK Financial Services Compensation Scheme (FSCS) gav idag en uppdatering om London Capital & Finance-ärendet.

Organet säger att det fortfarande kontaktar LCF-obligationsinnehavare som ännu inte har fått kompensation, men om du förväntade dig att höra från FSCS och inte har gjort det, kontrollera din skräppost- eller skräppostmapp. Lägg till e-postmeddelanden från FSCS till din lista över betrodda eller säkra avsändare för att säkerställa att de hamnar i din inkorg.

FSCS kommer också att kontakta obligationsinnehavare som fått mer än £68 000 i FSCS-ersättning. Enligt systemreglerna som fastställts av regeringen fastställs ersättningen till 80 % av obligationsinnehavarnas ursprungliga investering, upp till ett maximum av £68 000. Den som fått mer än detta från FSCS är inte berättigad till ytterligare ersättning.

Scheme varnade också för möjliga bedrägerier:

“Om du är orolig för bedrägerier, kom ihåg att vi aldrig kommer att be om pengar, och vi kommer inte heller att kontakta dig via sociala medier. Var försiktig med alla e-postmeddelanden, brev eller samtal som påstår sig vara från LCF eller någon annan som erbjuder sig att få tillgång till ersättning. Om du är osäker på om ett samtal från FSCS är äkta, lägg på och kontakta oss direkt med hjälp av informationen på vår Kontakta oss-sida”.

I februari sa FSCS att det hade skrivit till knappt 8 500 personer totalt och utfärdat checkar för över 11 500 obligationer på totalt 105 miljoner pund.

Organet har fortfarande cirka 700 obligationsinnehavare att kontakta, och man arbetar hårt för att få detta gjort så snart som möjligt. Alla är inställda på att få sitt erbjudande senast den 20 april.

London Capital & Finance (LCF) var ett auktoriserat företag av Financial Conduct Authority (FCA) som emitterade oreglerade icke-överlåtbara skuldebrev, allmänt kända som “miniobligationer”, till investerare och sedan spekulativt investerade de erhållna medlen i ett antal underliggande företag . LCF trädde i administration i januari 2019 och vid feltillfället hade 11 625 obligationsinnehavare investerat cirka 237 miljoner pund.Source link