FSCS bekräftar fem företag som förklarats i konkurs i juni och juli

[ad_1]

Konsumenter kan stå i kö för kompensation, eftersom det brittiska kompensationssystemet för finansiella tjänster (FSCS) har bekräftat att fem företag förklarades i konkurs i juni och juli. Dessa företag har gått i konkurs och kan inte uppfylla några anspråk själva.

Deklarationer från FSCS från 1 juni 2022 till 31 juli 2022:

  • County Capital Wealth Management Limited t/a The Pension Review Service, Fathom (FRN 463679) Prosperity House, 1 Barnfield Road, Spennymoor, County Durham, DL16 6EB
  • Cowley & Miller Independent Financial Services Ltd (FRN 550002), 152a High Street, Irvine, Ayrshire, KA12 8AN
  • Curzon Capital Limited (FRN 191520) 10 Brick Street, London, Storbritannien, W1J 7HQ
  • Smith, Law & Shepherds IFA Limited (FRN 719232), 209 Liverpool Road, Birkdale, Southport, Merseyside, PR8 4PH
  • Tradenext Ltd (FRN 573464), 54 Ethelbert Gardens, Ilford, IG2 6UN

Om ett reglerat finansiellt företag inte längre handlar och inte kan betala en kunds fordran, kan FSCS gå in för att betala ersättning.

Sarah Marin, FSCS:s Chief Customer Officer, sa

“Under 2021/22 hjälpte vi 108 838 kunder att komma tillbaka på rätt spår genom att antingen betala dem ersättning eller göra det möjligt för dem att gå över till en ny leverantör för sin investering eller försäkring. Medan antalet företagskonkurser har minskat, förväntas det totala ersättningsbeloppet öka när skadevolymerna och värdet per företag ökar.”

För perioden april-maj 2022 har FSCS bekräftat att 11 företag har förklarats i konkurs.

Innan FSCS kan betala ut ersättning måste det vara förvissat om att ett auktoriserat finansiellt tjänsteföretag inte har en finansiell ställning att möta krav mot det (t.ex. om företaget har misslyckats och gått in i en insolvensprocess såsom administration eller likvidation). FSCS beskriver detta som “in default”. Systemet kommer att förklara ett företag i fallissemang om:

  • den har mottagit minst ett krav; och
  • det är övertygat om att företaget inte själv kan återbetala pengar till berättigade kunder.


[ad_2]

Source link