Freetrade samlar in 30 miljoner pund då intäkterna 2021 överstiger 15 miljoner pund

[ad_1]

Den appbaserade brittiska/EU-neomäklaren Freetrade (på webbplatsen freetrade.io) har meddelat att företaget har samlat in 30 miljoner pund (37,5 miljoner USD) i sin senaste finansieringsrunda.

Freetrade sa att alla befintliga institutionella investerare deltog i rundan, inklusive Molten Ventures, Left Lane Capital och L Catterton. De fick sällskap av nya investerare, Phoenix, en investeringschef med över 100 miljarder dollar i tillgångar, och Capricorn Capital Group, ett privat investeringsföretag.

Finansieringen kom i form av ett konvertibelt lån, vilket inte krävde en omvärdering av företaget. Freetrade samlade senast in pengar i en crowdfunding-övning i november 2021, som värderade det Londonbaserade företaget till 650 miljoner pund.

Företaget sa att kapitalet togs upp efter en “period av stark prestation” för verksamheten, mitt i volatila aktiemarknader.

Genom att omgradera sina operativa och finansiella mått, sa Freetrade att dess registrerade användare översteg 1,3 miljoner bara i Storbritannien. Intäkterna för kalenderåret 2021 ökade mer än 6 gånger år för år till 15,1 miljoner pund. Kundtillgångar under administration (AUA) har överstigit 1 miljard pund och handelsvolymerna för året översteg 3,7 miljarder pund.‍

Freetrade sa att de nya pengarna stärker dess balansräkning och ger den “eldkraft” att fortsätta utveckla sin produkt och möta behoven hos kunder i Storbritannien och Europa.

Under de senaste månaderna har Freetrade introducerat en rad nya funktioner till sina produkter, såsom Freetrade Web och mycket efterfrågade aktier. Freetrade har säkrat en licens från den svenska finansregulatorn, ett steg framåt i bolagets planerade europeiska expansion. Företaget har också nyligen fått sina första kunder i Sverige och planerar att utöka sitt svenska betautbud under de närmaste månaderna.


[ad_2]

Source link