FP Markets lägger till ETF CFD:er till sortimentet av handelsinstrument

[ad_1]

Den australiensiska Forex- och CFD-mäklaren FP Markets har lagt till ETF-CFD:er till sitt breda utbud av över 10 000 produkter tillgängliga för handel på de globala marknaderna.

ETF:er är en typ av poolade investeringspapper som handlas på en börs på samma sätt som en vanlig aktie kan handlas. Istället för att bara ha en underliggande tillgång som du skulle med en aktie, är ETF:er en typ av fond som har flera underliggande tillgångar. Till skillnad från aktiefonder, fluktuerar ETF-aktiekurserna under dagen eftersom ETF:n handlas medan fonder handlas bara en gång om dagen efter marknadens stängning.

FP Markets erbjuder olika ETF:er som innehåller många typer av investeringar, inklusive aktier, råvaror, obligationer eller en blandning av investeringstyper. Aktie-ETF:er inkluderar ett urval av aktier för att spåra en specifik bransch eller hela sektorn.

Obligations-ETF, allmänt känd som Fixed Income ETFs, tillåter handlare att investera i olika räntebärande värdepapper som företagsobligationer eller statsobligationer. Bransch- eller sektor-ETF:er kan antingen fokusera på en viss sektor eller bransch. Råvaru-ETF:er tillåter handlare att investera i råvaror som råolja eller guld. ETF:er som dessa är viktiga för investerare eftersom de tillåter en mångsidig investeringsportfölj, håller aktier billigare än den faktiska fysiska innehavet av varan och tjänar vinster på aktienedgångar genom att kortsluta aktier.

Några specifika ETF:er som erbjuds av FP Markets är:

  • iShares MSCI ACWI ETF (ACWI.xnms)
  • SPDR Bloomberg 1-3 Month T-Bill ETF (BIL.arcx)
  • Vanguard Total Bond Market ETF (BND.xnms)
  • SPDR Gold Shares ETF (GLD.arcx)
  • iShares Core MSCI Emerging Mkts ETF (IEMG.arcx)
  • Invesco QQQ Trust Series 1 ETF (QQQ.xnms)
  • SPDR S&P 500 ETF (SPY.arcx) och många fler

På FP Markets kan investerare enkelt delta i ETF-handel genom att köpa eller sälja ETF:er via antingen FP Markets mobilapp eller FP Markets webbplats, där de också kommer att ha tillgång till ett brett utbud av ETF:er över sektorer och marknader, lägre kostnadskvoter, färre mäklarprovisioner och en personlig kontoansvarig.

Chef för Europa, Mellanöstern och Afrika, Craig Allison kommenterade:

“Genom att introducera ETF:er till vår elektroniska plattform MT5 strävar vi efter att möta handlarens förväntningar genom att ge dem tillgång till en korg med tillgångar utformade för att spåra ett index med låga förvaltningsavgifter och högre prissynlighet inom dagen; en förmån som har erkänts av både individer och institutioner.”


[ad_2]

Source link