Försäljning i maj Dynamic Could Drive DXY Higher


US-dollar, DXY, icke-gårdslön, ISM-PMI, säljning i maj – samtalpoäng:

  • Den tillflyktsortassocierade amerikanska dollarn kan fortsätta vinna mark på säsongsdynamik och robusta ekonomiska data.
  • Bullish Falling Wedge break antyder ytterligare vinster för US Dollar Index (DXY).

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna sjönk lägre under handeln i Asien och Stillahavsområdet, eftersom inflationsproblem och geopolitiska spänningar vägde marknadsstämningen. Australiens ASX 200 hölls relativt stadigt på dagen trots nyheterna om att nationen granskar kinesiskt ägande av en stor hamn i norra territoriet. Japans Nikkei 225 (-0,83%), Hongkongs Hang Seng-index (-1,51%) och Kinas CSI 300 (-0,79%) tappade alla mark.

På valutamarknaderna överträffade de konjunkturberoende AUD och NZD sina större motsvarigheter, medan CAD och JPY kom under tryck. Guldpriserna hoppade drygt 0,5% per troy ounce, eftersom avkastningen på amerikanska 10-åriga statsobligationer gled en räntepunkt lägre. Ser vi framåt, en massa PMI siffror från Europa och USA rubriken ekonomiska docket.

DailyFX ekonomisk kalender

Sälj i maj Seasonal Dynamics to Underpin DXY

Den amerikanska dollarn kan fortsätta att klättra högre under de kommande veckorna, på grund av robusta sysselsättningssiffror och säsongsdynamik. Den kommande icke-gårdslönerapporten kan intensifiera Federal Reserve avtagande satsningar, som verkar ha återupplivats av en större än förväntat BNP-tryck för första kvartalet.

Den lokala ekonomin förväntas lägga till mer än en miljon arbetstillfällen i april och bygga på en ökning av lönerna på 916 000 i mars. ISM PMI-siffror förväntas också vara robusta, med tillverkningssektorn som skrivits för att registrera sin största expansion på 37 år, medan tjänstesektorn beräknas växa i den snabbaste rekordhastigheten.

Säsongsdynamik kan också driva den tillflyktsort-associerade Greenbacken på kort sikt, eftersom ordspråket “sälj i maj och gå bort” börjar ringa i marknadsaktörens öron. Med detta i åtanke kan en mer omfattande korrigerande rally ligga på bordet för den amerikanska dollarn, om marknadsuppfattningen försämras under den kommande veckan.

US-dollarindex (DXY) Dagligt diagram – Fallande kilbrytning till utlösare längre uppåt

Prisprognos för amerikanska dollar: Försäljning i maj Dynamic kan driva DXY högre

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Ur ett tekniskt perspektiv ser US Dollar Index (DXY) ut till att förlänga de senaste vinsterna, efter bildandet av ett Bullish Engulfing-ljus som validerat toppsidan av ett hausseartat fallande kilmönster.

Med en hausseartad crossover på MACD-indikatorn i spel, och RSI tittar på ett tryck över sin neutrala mittpunkt, verkar vägen för minst motstånd högre.

En daglig stängning ovanför 89-EMA (91.56) validerar antagligen hausseartad potential och öppnar dörren för köpare att driva indexet tillbaka mot avståndsmotstånd vid 93.20 – 93.40.

Men om 91,50 framgångsrikt neutraliserar köptrycket, kan en återgång till intervallstöd vid 90.60 – 90.70 vara på gång.

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss

Source link