Forex översikt. Dollarn stiger inför ADP: s anställningslansering

[ad_1]

usd_newsDollarn handlades högre onsdag, med denna fristad som förstärkts av oro stigande energipriser kommer att leda till högre inflation, vilket får Federal Reserve att snabbt skärpa sin penningpolitik.

Klockan 03:05 ET (0705 GMT) handlade dollarindexet, som spårar greenbacken mot en korg med sex andra valutor, 0,2% högre vid 94,188, strax under 94,504 -nivån sett förra veckan, den högsta nivån sedan september 2020.

USD/JPY steg 0,3% till 111,72, vid en veckas högsta, EUR/USD föll 0,1% till 1,1581, strax över förra veckans 14-månaders lägsta på 1,1563, GBP/USD föll 0,1% till 1,3611, medan den riskkänsliga AUD /USD sjönk 0,4% till 0,7261.

Även av ränta sjönk NZD/USD med 0,5% till 0,6925 efter att Nya Zeelands reservbank för första gången på sju år tidigare onsdag höjde sin officiella kontantränta och antydde ytterligare räntehöjningar för att tämja stigande inflation. Det kom en dag efter att Rumänien blev den senaste centralbanken i framväxande Europa för att höja räntorna.

Denna hökaktiga ton har ökat förväntningarna på att Federal Reserve kommer att börja avta tillgångsköp i år och förbereda sig för en tidig höjning av räntesatserna på grunden av pandematiden.

Dollarn har också gynnats av att kliva på obligationsräntorna när investerare oroade sig över bristen på överenskommelse i den amerikanska kongressen om landets skuldtak och möjligheten till fallissemang.

Dessutom finns det fortfarande oro för den kinesiska fastighetssektorn, nyheten om att en annan kinesisk fastighetsutvecklare, Fantasia, också har misslyckats med att betala tillbaka 205 miljoner dollar i obligationer, vilket tyder på att oron sträcker sig långt bortom Evergrande.

“I slutändan är detta troligtvis en påminnelse om att motvinden mot risksentiment från Kinas fastighetssektor långt ifrån är över”, säger ING: s analytiker i en anteckning. “I FX tror vi att detta kommer att fortsätta att ge skäl att inte vända dollarn till en baisse.”

Uppmärksamheten vänder sig nu till att ADP: s privata löneutsläpp släpps senare onsdag, som en guide till fredagens viktiga officiella sysselsättningsrapport.

Antalet ADP (NASDAQ: ADP) förväntas stiga med 428 000 jobb i september, en ökning från 374 000 jobb föregående månad, medan fredagens löner utan lön ses öka med 488 000 jobb, en ökning från 235 000 jobb som tillkom föregående månad.

[ad_2]

Source link