FOREX-analys. Marknader som hoppas på en dovish men optimistisk Fed


Amerikanska aktier rider högt; kan något förstöra det roliga?

Wall Street slutade fredag ​​i euforisk stämning då resultatet för andra kvartalet fortsatte att slå förväntningarna, men handeln har fått en mycket mer försiktig start på måndagen, med Fed-mötet högt på investerarnas agenda. Alla tre ledande index avslutade veckan i rekordterritorium, med Dow Jones som stängde över 35 000 för första gången, medan S&P 500 sköt över 4400-nivån.

Intäktssäsongen fortsätter på allvar den här veckan eftersom alla Big Tech-namn ska rapporteras, från och med Tesla idag, följt av Apple, Microsoft och Alphabet i morgon.

Nasdaq-terminerna överträffade på måndag och stod platt i tidig europeisk handel bland stark optimism om tekniska intäkter. Men Dow Jones och S&P 500 futures spårade de bredare marknaderna lägre.

Oron för stigande virusfall runt om i världen och den efterföljande avgiften för ekonomisk tillväxt ökade på måndagen. Till och med USA ser en ny stigning inte bara i infektioner utan också på sjukhusvistelser, eftersom landets vaccinationstakten har upphört nyligen.

Ytterligare roiling-marknader idag är fler tecken på lagstiftningsåtgärder i Kina mot lokalt börsnoterade teknikföretag, med Tencent som det senaste offret efter myndigheternas senaste angrepp på Didi. Men ingreppet utvidgas nu till utbildnings- och fastighetssektorn och skickar aktier i Hongkong och Kina till en snurrning och drar även resten av Asien ned, med undantag för Tokyo.

Marknader som hoppas på en dovish men optimistisk Fed

Frågan är nu om det förvärrade utbrottet av Delta-varianten så småningom kommer att komma ikapp med Wall Street. Under hela pandemin har “buy the dip” -mantrat alltid genererat en snabb återhämtning från någon panikförsäljning, även om amerikanska tekniska giganters nyvunna status som defensiva bestånd har säkerställt att dopparna inte har varit särskilt branta. Men på sistone har överklagandet av icke-teknologiska amerikanska aktier också ökat och lockat medel från tillväxtmarknader, i synnerhet eftersom den amerikanska ekonomin, förutom stjärnintäkter, alltmer ses som den mest motståndskraftiga mot ytterligare viruskriser.

Huruvida Fed känner sig lika optimistiskt kan vara avgörande för hur bra den positiva känslan håller. Federal Open Market Committee (FOMC) träffas på tisdag och onsdag för att överväga hur snart 120 miljarder dollar per månad i tillgångsinköp ska återuppringas. Även om det är osannolikt att beslutsfattare uttryckligen kommer att flagga ett avsmalnande beslut ännu, kommer investerare att vara angelägna om att se hur mycket ytterligare framsteg Fed tror har uppnåtts sedan det senaste mötet och om den skenande spridningen av Delta-varianten har påverkat utsikterna.

Att bedöma på vilket sätt statsräntorna var på väg på måndag verkar marknaden inte satsa på en hawkisk överraskning.

Säkra tillflyktsort, riskfyllda valutor underpresterar

Nackdelen att avkastningen höjde guldet, som går över $ 1800 / oz-nivån. Bortsett från ökningen av virusfall har bekymmerna om tillväxtutsikterna förvärrats av den senaste tidens extrema nederbörd i Kina och Europa, vilket har bidragit till säkra tillflyktsort. Men det finns geopolitiska farhågor på spel bland brytningen mellan Kina och USA över Taiwan.

De dämpade utsikterna vägde oljepriserna men ökade den japanska yenen, och i mindre utsträckning schweiziska franc. Den amerikanska dollarn var dock marginellt nere dagen på en fastare euro och pund.

Men de råvarulänkade dollarna var alla svagare på måndagen, ledd av Aussie.

Ursprung: XMSource link