FOREX-analys. Dollarrally förlorar lite ånga men uppåt kanske inte är över


Marknaderna blir stadigare när larmet över Delta-varianten blir lättare

Aktierna i Asien var mestadels gröna på onsdagen eftersom oro över effekterna av strängare restriktioner i hela regionen för att bekämpa den mycket smittsamma Delta-varianten avtog något medan ytterligare ett rekord nära Wall Street igår också hjälpte till att lyfta känslan.

Det visar sig vara en ganska stenig vecka för risktillgångar, eftersom den snabba spridningen av Delta Covid-19-stammen i flera länder har väckt oro över takten i den globala ekonomiska återhämtningen från pandemin och försämrat stämningen.

De amerikanska marknaderna har dock hittills varit immuna mot det senaste panikavsnittet som främst känns i Asien-Stillahavsområdet, där lockdowner ökar. I Australien är nästan hälften av befolkningen under en hemma-order, men aktierna i Sydney har klarat sig något bättre än på andra marknader som Hongkong och Tokyo.

Ändå har den övergripande känslan överraskat bra, eftersom investerare hoppas att de höga vaccinationsnivåerna i Europa och USA kommer att hålla smitten inne och undvika behovet av nya låsning. Men den främsta anledningen till att Wall Street har kunnat rida ut den här stormen så bra är på grund av sjunkande förväntningar på att Fed kommer att agera tidigt för att hålla locket på stigande konsumentpriser i USA.

Den 10-åriga Treasury-avkastningen har tagit en tumla den här veckan och sjunkit mot 1,47%, vilket sänkts av en mindre än förväntad ökning av PCE-kärnprisindex på fredag. Nedgången i långvariga avkastningar har ökat de tekniska aktierna och pressat Nasdaq 100 och Nasdaq Composite till nya rekordhöga måndagar och tisdagar. S&P 500 lyckades också stänga i rekordterritorium igår, även om e-mini-futures mest var platta idag.

Dollarrally förlorar lite ånga men uppåt kanske inte är över

Den amerikanska dollarn var stabilare efter att ha tappat från en veckas toppar mot en korg med valutor på tisdag. Greenbacken kunde inte bygga vidare på sin positiva fart trots robust husprisinformation från USA igår, liksom ett mycket större än förväntat hopp i konsumenternas förtroende i juni. Men dollarn verkar få en viss dragkraft i den europeiska handeln, kanske förstärkt av kommentarer från en natt från Fed-guvernören Christopher Waller, som sa att han inte kunde utesluta en räntehöjning 2022.

Alla ögon senare i dag kommer att vara på ADP-sysselsättningen för att få en indikation på vad man kan förvänta sig av fredagens icke-gårdslön.

I andra valutor förändrades euron och pundet lite men aussie och kiwi kämpade för att stoppa deras förlorande strimma. Den japanska yenen i fristad var på väg att öka, vilket tyder på att riskaversion kan göra en avkastning under dagen.

Guld kan inte ta en paus, oljepriserna vacklar innan OPEC + -beslutet

Guld var på väg mot en tredje förlustdag i rad, fortfarande vägd av den återuppväxande amerikanska dollarn och hittade lite stöd från nedgången i statsräntorna. Ädelmetallen gled till ett 2½-månaders lägsta pris på 1749,20 dollar / oz igår innan den återhämtade sig något men var på baksidan igen idag.

Oljepriserna kom också tillbaka under press på grund av förnyade tvivel om efterfrågesikterna efter de nya lockdownerna i Asien. WTI och Brent rå futures drog sig båda tillbaka från tidigare sessioner för att stå blandade på dagen. De stora oljeproducenterna i OPEC + kommer att träffas i morgon för att besluta om produktionen ska öka. Om de höjer produktionen med 500 000 fat om dagen som förväntat, är det osannolikt att det hotar oljemängden och prisutsikterna skulle sannolikt huvudsakligen bestämmas av hur spridningen av Delta-varianten utvecklas.

Ursprung: XMSource link