FOREX-analys. Dollar tar en andning, råvaru FX återhämtar sig

[ad_1]

Dollar1ECB för att stärka framåtriktad vägledning

Huvudevenemanget idag blir Europeiska centralbankens möte, vilket borde vara intressant efter att president Lagarde lovade att leverera nya politiska signaler. Centralbanken höjde nyligen sitt inflationsmål och den vill visa att det är seriöst med att nå det, efter att ha misslyckats med det på ett decennium.

Detta innebär att du förbinder dig till negativa räntor under längre tid och kanske signalerar att tillgångsköp inte kommer att ringas tillbaka när som helst snart. Slutsatsen är att ECB inte vill att marknaderna ska tro att de är på väg mot exit, som Fed eller Bank of England gör. Det vill betona att det kommer att förbli i politik för billiga pengar mycket längre.

Marknadsreaktionen idag är svår att ringa. ECB kommer definitivt att ta ett steg i en mer dovisk riktning, vilket normalt skulle vara negativt för euron, men marknaderna förväntar sig redan så mycket. Ergo kommer reaktionen att bero på huruvida ECB: s budskap är mer dumt än vad investerare förväntar sig. Om inte, kan euron till och med njuta av en lättnadssprång.

I den större bilden är det dock dåliga nyheter för euron. ECB låser sig i negativa räntor medan Fed och andra större centralbanker går mot högre räntor, vilket kristalliserar avvikelsen i penningpolitiken. Detta kan cementera euro / dollar på lägre nivåer, eftersom euron förblir marknadens favoritfinansieringsvaluta för transaktioner.

Lagren stormar högre

Paniken som drabbade Wall Street tidigare på veckan har nästan försvunnit, med de stora amerikanska indexen tillbaka mot sina rekordhöjder. Det har inte funnits någon riktig katalysator bakom denna plötsliga hjärtförändring.

De starka intäkterna och den glada vägledningen från flera tungviktare kan ha skingrat en del Delta-blues, men förmodligen rörde inte nålen mycket. Istället verkar investerare falla tillbaka till den enda handeln som fortsätter att leverera – långa aktier.

Den enda verkliga risken i horisonten är ett avsmalnande beslut från Fed, även om även det kan visa sig vara en ren hastighetsstöt i detta otroliga rally. Monetär stimulans kommer att slås tillbaka extremt långsamt och försiktigt, med Fed som håller marknadens hand i varje steg. Det kan hålla festen igång, särskilt om kongressen snart levererar mer skattejuice.

Dollar tar en andning, råvaru FX återhämtar sig

Den nya lugnet på aktiemarknaderna var också tydlig i valutasfären. Den amerikanska dollarn tog ett steg tillbaka när handlare roterade bort från defensiva spel, så att riskkänsliga valutor som aussie, kiwi och loonie kunde återhämta sig. Oljepriserna studsade också kraftigt när stämningen förbättrades och hjälpte loonien ytterligare.

Men guldpriserna är fortfarande under press. Bullion har dragit det kortaste sugröret i den senaste marknadsrotationen utan att kunna rally under den korta paniken när dollarn stärktes och nu hamras av stigande statsräntor när obligationsmarknaden lugnar.

Dollaren har i huvudsak ersatt guld som marknadens favoritförsvarsinstrument sedan krisen startade. Och framtiden verkar inte heller ljus. Fed kommer att fasa ut politik för billiga pengar, som i slutändan argumenterar för högre realavkastning och en fastare dollar, vilket stavar problem för guld.

Ursprung: XM

[ad_2]

Source link