FOREX-analys. Dollar lyser i alla väder

[ad_1]

news_usdDoppköpare vinner igen

Wall Street arrangerade en hård comeback på tisdag utan någon speciell katalysator bakom denna imponerande återhämtning. Marknader har brottats med virusproblem på senare tid, fruktan är att nya varianter kan vara ett oändligt fenomen som inte tillåter världsekonomin och särskilt utvecklingsekonomier att återgå till det normala.

Ingenting har förändrats på denna front, men handlare var glada att lägga dessa bekymmer åt sidan för nu och gå på fyndjakt på aktiemarknaden. Detta framhäver att otäck rädsla är en självkorrigerande dynamik för aktier. Om världen kommer att plågas av covid längre, betyder det mer centralbankmedicin längre.

Sammantaget är det svårt för aktier att blöda så länge det inte finns något alternativ. Obligationer är förlustbringande tillgångar i en positiv inflationsmiljö och råvarumarknaderna är alltför volatila för att stora aktörer ska ha någon verklig exponering för. Doppköp kommer förmodligen att förbli en vinnande strategi tills detta paradigm förändras.

Dollar lyser i alla väder

Men lindringen på aktie- och obligationsmarknaderna sprang inte riktigt in på valutainställningen. Riskkänsliga valutor som aussie och kiwi är fortfarande under press, medan det brittiska pundet inte har kunnat dra nytta av denna lugn.

Ännu mer slående är den amerikanska dollarn, som fortsätter att gå fram oavsett marknadsstämning. Detta är ett bevis på greenbackens unika roll som en ” all-weather-valuta ”. Det kan vinna både när marknaderna är rädda tack vare sin reservvalutastatus och när stämningsmusiken förbättras, bland förväntningarna om USA: s ekonomiska resultat.

Faktum är att marknadsprissättningen för Fed-räntehöjningar under de kommande åren inte har vuxit mycket på senare tid, vilket tyder på att Delta-varianten inte egentligen är ett amerikanskt problem. Cirka en halv räntehöjning har prissatts ut de senaste dagarna, vilket gör att två och en halv höjningar fortfarande prissätts i slutet av 2023.

Marknaderna säger i huvudsak att en uppbromsning i den globala tillväxten kan bromsa Fed: s normaliseringsplaner lite, men det kommer inte att spåra dem. USA har en av de högsta vaccinationsupptagningsgraden, vaccinernas kvalitet är bättre än någon annanstans så nya varianter är mindre hotade och mer federala utgifter är i horisonten.

Australisk data hammer aussie, ECB eyed

Den australiska dollarn är den viktigaste underpresteraren på onsdag, efter några nedslående data. Detaljhandelsförsäljningen föll kraftigt i juni innan de senaste blockeringarna startade, vilket innebär att juli-siffrorna blir ännu sämre.

Bortsett från det finns det inte mycket nyheter att tala om. Prisåtgärden är berättelsen idag. Marknadsstämningen är lugnare för tillfället, med Wall Street-futures och Treasury-avkastningar som båda återhämtar sig och tar glansen från den defensiva yenen.

Framöver ser nästa stora evenemang morgondagens ECB-möte. President Lagarde lovade nya politiska signaler, så det borde vara intressant. ECB vill visa att det är seriöst med att nå sitt nya inflationsmål, vilket innebär att man förbinder sig till billiga penningpolitiker längre.

Det skulle understryka avvikelsen med andra stora centralbanker som är på väg mot högre räntor, vilket är dåliga nyheter för euron på längre sikt.

Ursprung: XM

[ad_2]

Source link