FOREX-analys. Dollar ger avkastning för amerikanska KPI och Powell


Wall Street-möten när återöppningen ökar

Det är början på andra säsongens vinstsäsong och optimismen är hög att återupptagandet av den amerikanska ekonomin kommer att driva företagens resultat till nya toppar. Den nya säsongen startar ordentligt idag när JPMorgan Chase och Goldman Sachs rapporterar sina resultat innan marknaden öppnas. Fler stora bankintäkter kommer att följa de närmaste dagarna.

Men det finns redan mycket surr på Wall Street om att resultatet för andra kvartalet kommer att slå konsensusuppskattningarna om förväntningarna på att den vaccinledda återhämtningen ökade företagens resultat när återupptagandet av världens största ekonomi tog fart. De tre ledande indexen – S&P 500, Dow Jones Industrial Average och Nasdaq Composite – stängde alla på nya rekordhöga toppar en andra dag i rad på måndagen.

Tesla-aktier (+ 4,4%) ledde avgiften när företaget lanserade en mjukvaruuppdatering och lade till fullständiga självkörningsfunktioner till betalda abonnenter.

E-mini-futures som spårade de tre indexen handlades något lägre då europeiska aktier öppnade blandade på tisdag. Men asiatiska aktier hade en annan stark session, lyft av bättre siffror än förväntat från Kina, vilket lindrade farhågorna om att bromsa tillväxten.

Dollar ger avkastning för amerikanska KPI och Powell

Rapporter om att framsteg görs i den amerikanska kongressen med både partipartier och tvåpartier i Bidens infrastrukturplan kan också stödja känslorna på aktiemarknaderna. Men i valutasfären är handlare huvudsakligen fokuserade på veckans amerikanska dataupplysningar och Fed-ordförande Powells kongressförhandling på onsdag.

Det är osannolikt att Powell säger något som skulle skramla investerare, men ändå kommer marknaderna att vara överkänsliga för eventuella kommentarer som tyder på att avsmalnande kan börja snart. Innan Powells framträdande imorgon kommer alla ögon att vara inriktade på konsumentprisindex i juni förfaller idag klockan 12:30 GMT.

Förväntningarna på den huvudsakliga KPI-räntan är för en avläsning på 4,9% å / å. Det finns dock förmodligen en något större risk för ett svagare antal den här gången, vilket kan utlösa en ny utgiftsrunda i amerikanska statsobligationer, vilket gör att avkastningen tumlar igen.

Den 10-åriga statsavkastningen stabiliserades i slutet av förra veckan och har återhämtat sig till cirka 1,36% och hålls stadigt under gårdagens auktioner. Men om avkastningen skulle sjunka igen är det oklart vilken väg den amerikanska dollarn skulle gå efter den senaste uppdelningen av deras positiva korrelation.

Kiwi kryper högre före RBNZ

Det som emellertid är uppenbart är att mer riskfyllda valutor har kämpat för att komma mycket framåt mot greenbacken den senaste tiden under både risk-on- och risk-off-dagar. Till och med den Nya Zeelandska dollaren har inte kunnat dra nytta av växande förväntningar på att RBNZ kommer att höja räntorna redan i november i år.

RBNZ kommer att tillkännage sitt senaste penningpolitiska beslut tidigt på onsdagen och kiwin kan komma att pressas om politiska beslutsfattare antyder att de inte håller med marknadens tidsplan för räntehöjningar.

Den amerikanska dollarn handlades senast lite fastare mot en korg med valutor men platt mot den säkra yen. Aussie och kiwi tumlade upp mot både greenbacken och yenen, medan euron och pundet var svagare över hela linjen.

I råvaror handlades oljeterminer cirka 0,8% högre trots att det ännu inte finns några tecken på att Saudiarabien och Förenade Arabemiraten är nära att lösa sina skillnader om hur man kan minska produktionsrestriktionerna. Guld hålls under sitt senaste intervall och svävar strax över $ 1800 / oz.

Ursprung: XMSource link