Fiserv och MX underlättar åtkomst till tokeniserad konsumentdata

[ad_1]

Leverantör av teknologilösningar för betalningar och finansiella tjänster Fiserv, Inc. (NASDAQ:FISV) och leverantören av finansiell dataplattform MX accelererar framtiden för öppen finans genom säker, pålitlig delning av finansiell konsumentinformation. MX är det första företaget att få tillgång till tokeniserad konsumentdata via AllDataConnect från Fiserv, för att bättre möjliggöra ett säkrare sätt för konsumenter att dela sin ekonomiska data med sina favoritappar eller tjänster.

“Konsumenter använder allt oftare appar från tredje part för att hantera sin ekonomi, förbättra sin finansiella kunskap, få tillgång till erbjudanden och insikter och mer”, säger Justin Jackson, produktchef för digitala betalningar på Fiserv. “Direkta anslutningar som möjliggör åtkomst till tokeniserad konsumentdata eliminerar behovet för konsumenter att dela användarnamn och lösenord med tredje part och skapar ett säkrare sätt för dem att hantera sina dagliga ekonomiska liv.”

AllData Connect, en del av produktsviten AllData Aggregation, förser Fiserv-klienter med en säker portal genom vilken konsumenter kan komma överens om att dela sina finansiella data med appar från tredje part. AllData Connect utfärdar en identifierande token i stället för konsumentens användarnamn och lösenord, och den tredje parten kan sedan tillhandahålla denna token till finansinstitutet för att komma åt konsumentens data.

Denna metod för att dela data förbättrar både konsumentdataåtkomst och säkerhet, viktiga överväganden för att främja framtiden för öppna finansiella ekosystem.

“Konsumenter förväntar sig att kunna få tillgång till sina finansiella data när och hur de finner lämpligt, medan finansinstitutioner söker insikter om vilka tredje parter deras kunder har tillgång till. Direktkopplingar till finansiell information via moderna API:er gör detta möjligt utan att kompromissa med säkerheten, säger Don Parker, Executive Vice President of Partnerships på MX. “Tillsammans är vi fast beslutna att bygga ett mer uppkopplat, friktionsfritt och säkert finansiellt ekosystem som kommer att leverera den interaktion som kunderna efterfrågar.”

[ad_2]

Source link