Fiserv förvärvar Finxact – FX News Group

[ad_1]

Leverantör av betalnings- och finansiell tjänsteteknologi Fiserv, Inc. (NASDAQ:FISV) meddelade idag att de har undertecknat ett definitivt avtal om att förvärva Finxact, Inc., utvecklare av den molnbaserade banklösningen som driver digital transformation i hela finanssektorn.

Affären främjar Fiservs digitala bankstrategi, utökar företagets kontohantering, digitala och betalningslösningar och positionerar Fiserv som den favoritpartner för kunder som vill skala, accelerera och utöka de digitala bankupplevelser de levererar till sina kunder. Fiserv var en tidig investerare i Finxact och, enligt villkoren i avtalet kommer Fiserv att förvärva den återstående ägarandelen för cirka 650 miljoner USD.

Finxact grundades 2016 och förser kunder med en modern, realtids- och utbyggbar banklösning som ger finansinstitut bättre tillgång till deras data. Finxact kan hjälpa organisationer av alla storlekar att lansera nya produkter och digitala möjligheter med maximal flexibilitet och skalbarhet via en robust uppsättning moderna API:er.

Eftersom finansiella institutioner och företag i alla branscher runt om i världen anammar ny snabbväxande digital teknik för inbäddad handel, finans och betalningar, kommer Finxact att göra det möjligt för Fiserv att erbjuda sina kunder moderna, flexibla och mycket personliga digitala bankupplevelser.

“Vi accelererar leveransen av innovativa digitala bankupplevelser för våra kunder och höjer deras förmåga att konkurrera på en snabbt föränderlig marknad. Denna transaktion kompletterar våra Fiserv-kontobehandlingslösningar och utökar våra möjligheter att betjäna kunder genom att sammanföra Finxacts mycket flexibla och skalbara API-first-funktioner med Fiservs omfattande digitala finansiella lösningsportfölj och expertis”, säger Frank Bisignano, VD och koncernchef för Fiserv.

“Genom denna kombination kommer Fiserv att skapa en strömlinjeformad väg för kunder att erbjuda digitala lösningar till sina kunder. Finxact förbättrar också vår förmåga att stödja ett växande antal finansiella institutioner och företagskunder. Vi ser fram emot att välkomna Frank Sanchez och det talangfulla Finxact-teamet till Fiserv när vi fortsätter att utöka vår kundbanksportfölj.”

“Att gå med Fiserv är en fantastisk möjlighet för Finxact”, säger Frank Sanchez, styrelseordförande och VD för Finxact. “Vi inser att Finxacts teknologi kan tjäna till att höja branschens leveransinfrastruktur, och det är avgörande i en tid då bankrörelsen genomgår transformativa förändringar. Vi kommer att vara bättre positionerade för att betjäna ett mycket större antal institutioner, av alla storlekar, i kombination med bredden och djupet av Fiserv-kapacitet.”

Transaktionen är föremål för sedvanliga godkännanden och stängningsvillkor och förväntas slutföras senare i år.

[ad_2]

Source link