FIS Modern Banking Platform är nu tillgänglig på Microsoft Azure Cloud


Finansteknikledaren FIS (NYSE:FIS) tillkännagav idag att FIS Modern Banking Platform nu är tillgänglig på Microsoft Azure molnplattform, vilket utökar digital onlinebank till finansiella institutioner på marknader inklusive Storbritannien, Thailand och Nya Zeeland. Erbjudandet kombinerar de senaste framstegen inom molnsäkerhet, övervakning, resiliens och operationsanalys med en modern, molnbaserad kärna.

FIS Modern Banking Platform hjälper banker att designa, bygga och distribuera nya produkter och tjänster. Genom en plattform som är fullt API-aktiverad är FIS realtidslösning molnbaserad och ger finansinstitutioner avancerad analys. Modern Banking Platform använder artificiell intelligens och komponentbaserad arkitektur och är byggd för att vara mycket konfigurerbar samtidigt som den tillhandahåller säkerhet på nästa nivå för finansiella institutioner och deras kunder.

“Vi är otroligt glada över att finansinstitutioner i fler länder ska få uppleva den moderna bankplattformen som är molnbaserad via Microsoft Azure”, säger Andrew Beatty, chef för Enterprise Banking på FIS.

“Genom att samarbeta med Microsoft kan vi tillhandahålla en säker, skalbar och kompatibel SaaS-lösning i molnet som hjälper finansinstitutioner att anpassa sig till komplexa och föränderliga regelverk i flera jurisdiktioner. Implementering via Azure ger också våra kunder elasticitet, vilket innebär att banker snabbt kan uppdatera sin infrastruktur för att anpassa sig till affärsvolymen. Det är en lösning som gör att vi kan erbjuda samma höga nivå av support och drift som vi för närvarande tillhandahåller med FIS privata moln.”

“Vi är glada över att samarbeta med FIS för att hjälpa fler finansinstitut att modernisera sina betalningar och kärnbanker för att möta stigande kunders förväntningar och skapa nytt värde”, säger Bill Borden, Corporate Vice President för Worldwide Financial Services på Microsoft. “Med Microsoft Azure levererar FIS Modern Banking Platform en flexibel, datadriven lösning för att fördjupa kundrelationer och rulla ut produkter snabbare, samtidigt som riskhantering hanteras effektivt.”

2021 utökade Microsoft sin betalningsrelation med Worldpay från FIS i Latinamerika för att möjliggöra betalningshantering i Amerika, Europa och Asien och Stillahavsområdet.

Source link