FIS förvärvar Payrix – FX News Group

[ad_1]

FIS (NYSE:FIS) meddelar att de har förbättrat sin inbäddade betalningsstrategi med förvärvet av Atlanta-baserade Payrix.

Detta förvärv ligger i linje med FIS strategi att utöka sitt e-handelserbjudande till företag av alla storlekar, och i alla branscher, genom att bädda in betalningsmöjligheter inom Software-as-a-Service (SaaS)-plattformar. Detta förvärv kommer också att göra det möjligt för FIS att låsa upp värdet av sin breda lösningsportfölj genom att leverera inbäddade finansieringsmöjligheter utöver sina e-handelserbjudanden till små och medelstora företag (SMB).

Payrix grundades 2015 och är ett innovativt fintechföretag som specialiserat sig på att göra det möjligt för SaaS-baserade plattformar att bädda in betalningar och finansiell teknologi i sina erbjudanden för att förbättra betalningsupplevelsen för små och medelstora företag.

FIS kommer att utnyttja och kombinera sin portfölj av bank- och betalningstillgångar med Payrix avancerade inbyggda betalningslösningar för att skapa nya och differentierade upplevelser för företag av alla storlekar.

“Sedan förvärvet av Worldpay 2019 fortsätter FIS att utöka sina strategiska betalningsmöjligheter och erbjudanden inom global e-handel”, säger Stephanie Ferris, VD för FIS. “Att ta med Payrix-kapaciteten inom FIS gör det möjligt för oss att fortsätta vår resa med att betjäna e-handel såväl som plattformsföretag. Förvärvet av Payrix är ett utmärkt bevis på FIS förmåga att låsa upp värdet av vår breda portfölj av lösningar eftersom företag av alla storlekar förlitar sig på FIS som en destination för innovation för att främja hur världen betalar, bankar och investerar.”

Förvärvet av Payrix stöder FIS meritlista av värdeskapande förvärv och skapar en differentierad lösning för plattformar som vill bädda in betalningar, så att de kan bli globala, i stor skala. Den levererar också nya funktioner inklusive helt digital och automatiserad onboarding, efterlevnad, fakturering och avveckling, vilket gör att FIS snabbt kan expandera till nya marknadssegment, särskilt det högväxande SMB-e-handelssegmentet.

Villkoren för affären avslöjas inte. Förvärvet förväntas inte vara väsentligt för FIS finansiella resultat som ska offentliggöras den 15 februari 2022.

Payrix förvärvades från en investerargrupp ledd av Blue Star Innovation Partners, en Dallas-baserad investeringsfond och Providence Strategic Growth (PSG), tillväxtaktiefilialen till det globala kapitalförvaltningsföretaget Providence Equity Partners.

[ad_2]

Source link