FIS, Fireblocks partner för att påskynda kryptoadoption inom kapitalmarknadsindustrin


Idag tillkännagav finansteknikledaren FIS (NYSE:FIS) att de har samarbetat med Fireblocks för att påskynda kryptoantagandet inom kapitalmarknadsindustrin genom att göra det möjligt för företag av alla typer att få tillgång till de största kryptohandelsplatserna, likviditetsleverantörerna, utlåningsdiskarna och decentraliserad finans (DeFi) ) applikationer.

Genom att utnyttja Fireblocks-plattformen kan FIS kapitalmarknadskunder flytta, lagra och emittera digitala tillgångar och få tillgång till digital plånboksteknologi för självförvar, ett nätverk för tillgångsöverföring och verktyg för att få tillgång till insättning, DeFi och andra mer avancerade former av digital tillgångsexponering .

“När digitala valutor blir mer mainstream kommer kapitalmarknadsföretag att dra stor nytta av en enda destination som hjälper dem att hantera många klasser av digitala tillgångar”, säger Nasser Khodri, chef för kapitalmarknader på FIS. “Detta spännande nya avtal är ett bevis på vårt engagemang att investera i att utöka vår digitala tillgångskapacitet för vår globala kundbas.”

“Det strategiska partnerskapet med FIS kommer att föra Fireblocks-tekniken till nästan alla typer av köp-, sälj- och företagsinstitut i traditionella tillgångar”, säger Michael Shaulov, verkställande direktör på Fireblocks. “Tillsammans kommer vi att möjliggöra ett snabbt sätt för befintliga och potentiella FIS-kunder att ta del av sin digitala tillgångsverksamhet och börja utnyttja dessa snabbt växande marknader.”

FIS fortsätter att utöka sin portfölj av krypto- och digitala tillgångserbjudanden för kunder på flera marknader, inklusive kort-till-krypto och andra pengarörelsetjänster för 4 av de 5 bästa kryptovalutabörserna. Företaget tillkännagav också nyligen nya funktioner för kryptoreglering.

Source link