FINXFLO avslutar relationen med BitMart efter stulna tokens avsnitt


Singaporebaserade DeFi/CeFi-likviditets- och protokollaggregator FINXFLO har utfärdat en kort notis med titeln FINXFLO går vidare från BitMartvilket indikerar att det avslutar sin relation med offshore-krypteringsbörsen.

Bakgrundshistorien:

BitMart hackades en tidig söndagsmorgon i december förra året.

Mer än en miljon FXF-tokens stals den 5 december 2021, strax efter 06:00, och såldes därefter 2,5 timmar senare på Uniswap för 38,7 ETH.

FINXFLO sa att det inte hade något annat val än att avbryta handeln med FXF-tokenet på sin plattform tills det helt förstod situationen och kom till en lösning med BitMart.

Efterdyningarna:

FINXFLO sa att de i god tro nådde BitMart för att komma överens om ett schema för att ersätta de stulna tokens, vilket skulle göra det möjligt för gemenskapen att återuppta handel med FXF.

Tyvärr sa företaget att det inte kunde komma till en tillfredsställande lösning.

FINXFLO ansåg därefter att BitMart inte längre var en lämplig utbytespartner, och vidtog åtgärder för att avsluta sin relation med dem.

Vad hände sedan:

FINXFLO sa att dess efterlevnadsteam var i ständig kommunikation med BitMart för att returnera tokens, och de returnerades fullt ut den 31 januari 2022. Dessa tokens köptes tillbaka från den öppna marknaden.

Företaget noterade att det fortsätter att kommunicera med BitMart för att ta bort dess token från deras plattform och helt avsluta relationen.

Vad vi lärde oss, enligt FINXFLO:

Förtroende för vår kryptogemenskap är inte förhandlingsbart.

Den här incidenten har förstärkt behovet av att vattentäta vår due diligence på våra utbytespartner, särskilt med aktiviteter kring FXF-tokenet. Vi förbättrar också vår övervakning av motpartsrisker.

Öka due diligence-kontrollerna:

FINXFLO sa att de implementerar en robust process för val av plats som jämförs med kraven för bästa utförande som beskrivs i EU:s direktiv om marknader för finansiella instrument (MiFID II).

Denna process är utformad för att bedöma börser, andra handelsplatser och likviditetsleverantörer baserat på fundamentala faktorer som prissättning, tillgänglig likviditet samt hastighet och sannolikhet för utförande.

Dessutom sa företaget att det kommer att övervaka ryktesrisken kring arenor närmare och kommer att aktivt övervaka sociala kanaler för att upptäcka potentiella negativa berättelser kring arenor, innan de kontaktar dem ytterligare.Source link