FINRA tillkännager första verkställighetsåtgärder för fusk på distansprov

[ad_1]

Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) tillkännagav idag att de har spärrat Brandon Autiero från New Jersey och Harris Kausar från New York från värdepappersindustrin för fusk under kvalifikationsprov som administreras online. Verkställighetsåtgärderna är FINRA:s första i samband med fusk på distansprov.

För att bli registrerad måste värdepappersproffs klara kvalificerande prov som administreras av FINRA. Dessa prov täcker ett brett spektrum av ämnen angående värdepappersmarknader, reglering och branschpraxis. Som svar på covid-19-pandemin har kandidater tillåtits ta kvalifikationsprov genom en onlinetesttjänst såväl som personligen. Onlineundersökningar använder kamerautrustade datorer och kontrolleras på distans av testpersonal.

I de två separata ärendena fann FINRA att varje individ bröt mot FINRA:s uppföranderegler genom att söka hjälp från offentliga internetforum när de gjorde onlineproven.

Även om detta är FINRA:s första åtgärder mot individer för fusk online, har FINRA stängt av eller spärrat 12 personer sedan januari 2021 som fuskat på personliga kvalifikationsprov eller innehade obehörigt material när de tog personliga test.

När de löste dessa frågor accepterade och samtyckte Autiero och Kausar till införandet av FINRA:s resultat utan att erkänna eller förneka dem.


[ad_2]

Source link