FCA utfärdar konsumentvarning på Coinburp Limited


UK Financial Conduct Authority (FCA) har utfärdat en varning angående Coinburp Limited. Tillsynsmyndigheten har blivit medveten om reklammaterial som tyder på att Coinburp planerar att lansera CoinBurp $ BURP-token och initialt DEX-erbjudande måndagen den 26 juli 2021.

FCA varnar för att företaget ännu inte har fullständig FCA-registrering enligt penningtvätt, terrorismfinansiering och överföring av medel (information om betalaren) 2017 (med ändringar) (MLR) men har lämnat in en ansökan till FCA för registrering.

Företaget visas i FCA: s tillfälliga registreringsregister (TRR). TRR grundades för att tillåta befintliga kryptoasset-företag att fortsätta handla medan FCA utvärderar deras ansökan.

Det tillåter inte något företag att göra anspråk på att vara registrerad eller auktoriserad av FCA. Även om företag med denna status kan fortsätta att handla, har sådana företag och deras personal ännu inte bedömts vara lämpliga och korrekta, och FCA har ännu inte fastställt deras ansökan för MLR: s syften.

Tillsynsmyndigheten förklarar att kryptotoken kan bli mycket svårt att sälja eller kan minska värdet betydligt – och konsumenter som investerar i dem bör vara beredda att förlora alla sina pengar. Det är osannolikt att du kommer att använda dig av Financial Ombudsman Service eller Financial Services Compensation Scheme om något går fel.

Den 10 januari 2020 blev FCA övervakare för penningtvätt och finansiering av terrorism (AML / CTF) för vissa aktiviteter som utförs av kryptoassetföretag som bedriver verksamhet i Storbritannien, inklusive utbyte av pengar till kryptoasseter, kryptoasseter till pengar utbyte av kryptotillgångar mot andra kryptotillgångar.

Detta inkluderar situationer där ett företag utfärdar eller skapar token själva, vanligtvis kallat ” Initial Coin Offering ”.Source link