FCA säkrar £2M kontoförverkande order


QPay Europe Limited, som påstår sig vara en fintech-startup som erbjuder due diligence och försäkringstjänster, har samtyckt till ett domstolsbeslut om att ge upp £2 000 000 som innehas i dess namn efter förfaranden som väckts av den brittiska Financial Conduct Authority (FCA) enligt intäkterna från Crime Act i Westminster Magistrates’ Court.

Pengarna frystes till en början i ett brådskande förfarande som väcktes av FCA i oktober och december 2020.

FCA hävdade att pengarna var intäkter från olaglig verksamhet kopplad till brottsförfaranden i USA gällande en påstådd konspiration för att begå bedrägerier mot banker, kreditkortsföretag och andra finansiella tjänsteleverantörer i USA.

Tillsynsmyndigheten betonar att den inte påstår att QPay är inblandad i denna konspiration.

FCA:s oro väcktes efter en ansökan från QPay om att bli ett reglerat företag i mars 2020. QPay fick pengarna från mjukvaruföretaget Fintech International Q Software WLL, enligt uppgift som en investering. FCA observerade dock att QPay flyttade pengarna upprepade gånger till olika bankkonton i flera länder och ingen av transaktionerna verkade vara relaterade till legitima affärer. QPay har dragit tillbaka sin ansökan om att bli reglerad av FCA.

Beställningarna kallas order om kontoförverkande vilket innebär att beloppen på totalt £2 000 000 som innehas av QPay betalas till den brittiska regeringen. Beslutet gjordes med samtycke av District Judge Cieciora vid Westminster Magistrates’ Court.

Source link