FCA anställer TP ICAP:s Dominic Cashman som chef för auktorisationer


UK Financial Conduct Authority (FCA) har utsett två nya auktorisationsdirektörer. En ny finansdirektör kommer också att ansluta sig till regulatorn i vår.

Laura Dawes kommer att ta upp en av de nya rollerna som Director of Authorizations. Hon är för närvarande tillförordnad direktör för strategi, policy, internationell och underrättelsetjänst i FCA:s avdelning för tillsyn och marknadsövervakning.

Dominic Cashman kommer att arbeta tillsammans med Laura Dawes som andra chef för auktoriseringar. Mr Cashman kommer till regulatorn från TP ICAP, en interdealer-mäklare, där han senast var chef för integration och transformation och, tidigare, interim Group Head of Operations.

Innan detta var Dominic Cashman på Nomura mellan 2008 och 2017, där han var Head of Regulatory Operations från 2014-17. Han har också varit en aktiv mentor för 30 % i klubben.

Laura Dawes och Dominic Cashman börjar sina nya roller i slutet av april och början av maj.

Craig Chapman kommer att ansluta sig till FCA som finansdirektör i maj. Han är för närvarande finanschef på RTX RouteTrader, en fintech som verkar inom telekomsektorn. Dessförinnan hade Mr Chapman senior finansroller på ED&F Man, en råvaruhandlare, och Barclays Capital.

Hans utnämning följer efter att David Godfrey gick i pension som FCA:s finansdirektör.

Emily Shepperd, Chief Operating Officer och verkställande direktör för auktoriseringar vid FCA, sa:

“Jag ser fram emot att välkomna Craig, Dominic och Laura till deras nya roller senare i vår. Att hantera risken för konsumentskador börjar när företag ansöker om tillstånd hos oss. Dominic och Laura kommer att leda denna viktiga del av regelsystemet.

Craig är en erfaren finanschef som kommer att spela en central roll för att se till att vi har rätt resurser och vi använder dem på bästa sätt för att nå våra viktiga mål.’

Source link